Basket League: Σπουδαίες νίκες για Ιωνικό και Λαύριο (vids)

Λαύριο και Ιωνικός Νίκαιας πανηγύρισαν μεγάλες νίκες σε βάρος των Ηρακλή και Προμηθέα, αντίστοιχα. Θρίλερ στο Περιστέρι αλλά στο τέλος η επίθεση της Λάρισας σταμάτησε στον... Μάρβιν Τζόουνς.

Σπουδαίο “διπλό” στο Ιβανώφειο πανηγύρισε το Λαύριο! Πολλοί βιάστηκαν να “ξεγράψουν” την ομάδα του Χρήστου Σερέλη επειδή “χτυπήθηκε” από τον Covid-19 και δεν έκανε προετοιμασία. Όμως, τελικά αυτό φαίνεται πως έχει πεισμώσει τους πάντες στην ομάδα της Αττικής. Η εμφατική εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή (77-60) ήταν η τέταρτη νίκη σε επτά παιχνίδια στην Basket League, με τους κυανοκίτρινους μόνο ως φαβορί για τον υποβιβασμό να μην λογίζονται.

Το ντεφορμάρισμα του Προμηθέα Πατρών συνεχίζεται, με τον Ιωνικό Νίκαιας να παίρνει σπουδαίας σημασίας νίκη. Με την τριπλέτα Έλμορ (20 πόντους), Σμιθ (20 πόντους) και Μαυροκεφαλίδη (19 πόντους, 9 ριμπάουντ) να κάνει ότι θέλει στο παρκέ του Πλάτωνα, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πανηγύρισε τη νίκη με 86-77. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Προμηθέα, ο Γιάννης Αθηναίου σκόραρε μόλις 5 πόντους ενώ ιστορικό double-double σημείωσε ο Αγκμπελέσε (21 πόντους, 14 ριμπάουντ) αλλά δεν έφτανε. Εξαιρετικός και ο Δημήτρης Αγραβάνης (20 πόντους, 9 ριμπάουντ) αλλά η προσφορά του πάγκου των φιλοξενούμενων ήταν μηδαμινή.

Το Περιστέρι, στην επιστροφή του Βαγγέλη Μάντζαρη (12 πόντους, 4 ασίστ), έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Λάρισας (82-78). Το παιχνίδι ήταν καθ’όλη την διάρκεια του ισορροπημένο αλλά οι προσωπικότητες της Αθηναϊκής ομάδας βγήκαν μπροστά στο τελευταίο δίλεπτο και έκριναν το παιχνίδι. Ένα μπλοκ του Μάρβιν Τζόουνς στα 14″ πριν τη λήξη και με το σκορ στο 79-78 ουσιαστικά έκρινε το ματς. Εκτός του Μάντζαρη, για τους νικητές ο Γκρέι είχε 17 πόντους ενώ ο Μπουρούσης σταμάτησε στους 15 (και 7 ριμπάουντ). Για την Λάρισα, οι Αμερικανοί Σμιθ (16 πόντους) και Γουεμπ (15 πόντους) αλλά και οι Έλληνες Χριστοδούλου (14 πόντους) και Παπαδάκης (12 πόντους, 4/4 τρίποντα) το πάλεψαν έως το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Basket League και το αυριανό πρόγραμμα:

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ 84-85

Ηρακλής-Λαύριο 60-77

Ιωνικός Νίκαιας-Προμηθέας Πατρών 86-77

Περιστέρι-Λάρισα 82-78

20/12 17:00 ΑΕΚ-Άρης

20/12 19:00 Μεσολόγγι-Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.