Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας στο τέλος κράτησε τη νίκη στο ΟΑΚΑ (hls)

Ένα τρίποντο και δύο βολές του Κώστα Σλούκα στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα του αιώνιου ντέρμπι, έκαναν την διαφορά για τους γηπεδούχους και τους έδωσαν τη νίκη σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι που είχε συχνές εναλλαγές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε καμία βαθμολογική σημασία, όμως, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν μια πρώτης τάξεως μπασκετική παράσταση! Ένα όμορφο παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, με αρκετές δυνατές μάχες κι εν τέλει με ένα οριακό φινάλε, το οποίο έμελλε να κρίνει ο Σλούκας απέναντι στην παλιά του ομάδα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κι ενώ το σκορ ήταν 72-71, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο πάνω σε άμυνα, ενώ στην επόμενη φάση κέρδισε φάουλ και έβαλε τις δύο βολές λήγοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το παιχνίδι αρχικά και με βάση της εικόνας που έδειξαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, φάνηκε πως θα ήταν μονόλογος για τον Παναθηναϊκό, αφού οι “πράσινοι” με τον Ναν και τον Ερναγκόμεζ να είναι σε μεγάλα κέφια, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 19-1 και προηγήθηκαν με διαφορά 17 πόντων και διπλό σκορ (17-34). Ο Ολυμπιακός, όμως, για όσους τον ξέρουν τα τελευταία χρόνια, δεν είναι από τις ομάδες που παρατάει τις μάχες. Η είσοδος του Γκος και η σταθερότητα του Φαλ κοντά στο καλάθι, έβαλαν και πάλι τους φιλοξενούμενους μέσα στο ματς. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ψαλιδίσει την εις βάρος του διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 38-33.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να καταφέρουν μετά από πολύ ώρα να περάσουν μπροστά στο σκορ και να ελέγξουν πια εκείνοι το τι συμβαίνει στο ματς και τον ρυθμό του. Ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι λύσεις με τον Κέντριν Ναν που υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε ασταμάτητος, αλλά και τους Σλούκα – Μήτογλου που σταθερά χτυπούσαν επιθετικά όποτε ο Αμερικάνος μοιραζόταν την… πίτα.

Ο Κάναν που ήταν από τους βασικούς λόγους της επιστροφής του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, έχασε τον καλό του ρυθμό στην επανάληψη κι ο Ολυμπιακός με τον Γουόκαπ να μην είναι σε πολύ καλή κατάσταση επιθετικά αρκέστηκε στις ορέξεις του Γκος αλλά και σε μερικές καλές στιγμές του Πίτερς που τελείωσε με 10 πόντους.

Τον βοήθησε το χαμηλό σχήμα

Ο Παναθηναϊκός βρήκε αρκετούς περισσότερους χώρους από ότι συνήθως, κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβη αυτό, είναι πως ο Αταμάν επέλεξε για αρκετή ώρα να παίξει χωρίς τον Ματίας Λεσόρ (15 λεπτά), με τον Μήτογλου στο “5” αλλά και δύο φόργουρντ (Παπαπέτρου και Ερναγκόμεζ) μαζί στο παρκέ. Αυτό το σχήμα εκτός του ότι έδωσε πλεόνασμα χώρου στον Ναν να δράσει, έδωσε στον Παναθηναϊκό την δυνατότητα να έχει πολλά κορμιά στην άμυνα και στις μάχες ένας εναντίον ενός να έχει κερφδοφόρα αποτελέσματα.

Άστοχος ο Ολυμπιακός

Παρόλα αυτά και στα σημεία που κρίθηκε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός με τους αυτοματισμούς του βρήκε καλές επιλογές από μακριά, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι “ερυθρόλευκοι” δεν βρήκαν στόχο. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 7/23 τρίποντα και ποσοστό 30%. Παπανικολάου, Πίτερς και Γουόκαπ μαζί είχαν 1/10 σουτ πίσω από την γραμμή του τριπόντου και γενικά το περιφερειακό σουτ του Ολυμπιακού δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του Πειραιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.