Το Περιστέρι γύρισε τον Παναθηναϊκό 24 χρόνια πίσω

Ο Παναθηναϊκός δεν διανύει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία του ως τώρα και αυτό είναι ορατό από τον αριθμό ηττών που έχει υποστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι «πράσινοι» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και χρειάζεται να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω προκειμένου να θυμηθούμε πότε ξανά έχει ζήσει παρόμοιες στιγμές το «τριφύλλι». Αν η σεζόν κριθεί επιτυχημένη ή αποτυχημένη, αυτό θα φανεί στο… ταμείο, το οποίο θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Αν δηλαδή καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή όχι. 

Στα τέλη Μαρτίου ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ και συμπλήρωσε μία τριάδα αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Αυτό είχε να συμβεί από τη σεζόν 1990-91! Επίσης τα τελευταία 20 χρόνια οι «Πράσινοι» δεν είχαν γνωρίσει περισσότερες από τέσσερις ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αριθμό που ξεπέρασε φέτος (16-6 ρεκόρ). 

Πρώτη φορά το Περιστέρι μετά από 24 χρόνια

Το Περιστέρι έχει αναδειχθεί σε δύσκολο αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη έχει αποδείξει την ικανότητά του να προκαλεί τους γίγαντες του ελληνικού μπάσκετ, καθώς ηττήθηκε στο τελευταίο σουτ από τον Ολυμπιακό, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό πέτυχε κάτι που καμία άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει τα τελευταία 24 χρόνια!  

Οι «Πρίγκηπες της Δυτικής όχθης» επικράτησαν για πρώτη φορά φέτος του Παναθηναϊκού στις 9 Απριλίου με 96-89 για την 22η αγωνιστική, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο επιτυχίες για τα Playoffs. Η πρώτη το Σάββατο 20 Μάϊου με 73-58 και η δεύτερη χθες (27/5) με 76-71. Και τα τρία αυτά παιχνίδια διεξήχθησαν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι.   

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός γνώρισε τρεις ήττες από ομάδα -πλην του Ολυμπιακού- σε μία σεζόν ήταν την περίοδο 1998-99. Οι «Πράσινοι» είχαν ηττηθεί τότε τέσσερις φορές από τον ΠΑΟΚ. Δύο φορές στην κανονική περίοδο (76-65 στη Θεσσαλονίκη και 66-65 στην Αθήνα) και άλλες δύο φορές στους τελικούς των Playoffs (73-58 στον δεύτερο τελικό και 64-57 στον τέταρτο στη Θεσσαλονίκη). 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1998-99

Αυτές οι ήττες δεν κόστισαν στο «Τριφύλλι», καθώς με 3-2 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, φέτος δεν έχει περιθώρια για άλλη ήττα από το Περιστέρι. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 2-2 νίκες και την Τρίτη στο κλειστό του ΟΑΚΑ όποια κατακτήσει το ροζ φύλλο θα σφραγίσει και το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου περιμένει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 75-54 του ΠΑΟΚ και με 3-0 νίκες προκρίθηκαν στον τελικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.