«Υπερτερεί θεωρητικά ο Ολυμπιακός»

Φαβορί τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον στη θεωρία) έχρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Φαβορί τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον στη θεωρία) έχρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.


«Πολύ νωρίς στη σεζόν διεξάγεται το αποψινό ματς. Είναι το πρώτο επίσημο ματς και είναι ντέρμπι που κρίνει έναν τίτλο σε μεγάλο ποσοστό. Καμία ομάδα δεν ήθελε τώρα ένα τέτοιο ματς διότι δεν είναι έτοιμη. Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τους φιλάθλους του. Δεν είναι ωραίες οι άδειες εξέδρες. Θεωρητικά ο Ολυμπιακός υπερτερεί διότι έχει για τρίτη σερί σεζόν τον ίδιο προπονητή, διατήρησε τον κορμό των παικτών του και το βασικό ήταν να βάλει δύο νέους παίκτες, τον Λαφαγιέτ και τον Χάντερ στο ρόστερ του.

Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία. Γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια διότι στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο. Χρειάζεται υπομονή, δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα απ’ την αρχή, ειδικά με νέο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος συν τω χρόνω. Όμως έχει ένα μικρό ντεσαβαντάζ σήμερα» ήταν τα λόγια του έμπειρου κόουτς στον «Sentra Fm 103.3» για να συνεχίσει:


«Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει φαβορί, είναι παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Αυτά τα ματς πολλές φορές κρίνονται από παράγοντες που δεν τους περιμένεις. Δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά. Εύχομαι να είναι αντάξιο της ποιότητας και της ιστορίας των δύο ομάδων. Αυτό το ματς είναι η… μόστρα μας. Το βλέπει όλη η Ευρώπη. Θα ήταν ωραιότερο να ήταν γεμάτο το γήπεδο για να το δουν όλοι».


Για το άν μπορεί κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες να μπει ανάμεσα στους αιώνιους:


«Μπορώ να πω ότι η ψαλίδα δεν έχει μικρύνει. Όπως είναι οι συνθήκες, οι ομάδες εκτός των δύο μεγάλων είναι δύσκολο να βγάλουν από τη θέση του έναν από τους δύο. Ένα ματς μπορούν να το κερδίσουν, αλλά να επιβληθούν σε μια σειρά αγώνων ή να πάρουν θέση ενός εκ των δύο στην κατάταξη είναι δύσκολο έως αδύνατον».


Για την πρώην ομάδα του τον Πανιώνιο και τον νέο τεχνικό, Θάνο Παπαχατζή:


«Αυτό που αισθανόμουν το καλοκαίρι ήταν αγωνία για τις εξελίξεις. Ευτυχώς δεν συνέβη αυτό που όλοι απεύχονταν όλοι και ο Πανιώνιος είναι στην Α1. Είναι ιστορική ομάδα ο Πανιώνιος κι έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες όπως ο Πανιώνιος. Είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Basket League. Δεν ήθελα να χαθεί η προσπάθεια τόσων ετών και από διοικητικής αλλά και από αγωνιστικής πλευράς.


Ο Θανάσης είναι πολύ αξιόλογος προπονητής που ανήκει στη νέα γενιά. Βέβαια ίσως να είναι ο πιο παλιός απ’ όλους μας αλλά συνειδητά δεν είχε επιλέξει να βγει μπροστά. Του έλεγα ότι ουσιαστικά είναι κι αυτός πρώτος προπονητής στην ομάδα. Το επίπεδό του είναι για την Α1 και θα το δείξει φέτος. Είναι γνώστης του αθλήματος, πολύ έμπειρος. Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη στιγμή, όμως έχει τις δυνατότητες και τα εχέγγυα για να ηγηθεί της ομάδας σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορία της».


Για το γεγονός πως επιλέγει να μη βρίσκεται σε κάποιον πάγκο:


«Είναι καλό μερικές φορές να ξεκουράζεσαι λίγο. Οργανώνω τις σημειώσεις μου, βλέπω όλη την πορεία των τελευταίων ετών, κάνω την αυτοκριτική μου. Θεωρώ πως είναι μια περίοδος ανασύνταξης».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.