Basket League: O Τρίτων παίρνει σειρά για να καλύψει την θέση του Ψυχικού

Εφόσον και ο Τρίτωνας δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, θα κληθεί ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου.

Η αδυναμία του Ψυχικού να συστήσει ΚΑΕ και να δημιουργήσει φάκελο συμμετοχής στην Βasket League, ύστερα από την αγωνιστική άνοδο του, δίνει την «σκυτάλη» του δικαιώματος από τον ΕΣΑΚΕ, στον Τρίτωνα που έχασε την άνοδο από το Ψυχικό, στους τελικούς των πλει οφ της Α2 κατηγορίας.

Αυτή η διαδικασία υπαγορεύεται από το σχετικό άρθρο στην προκήρυξη της “λίγκας” για την περίοδο 2022-23 και αναφέρει ότι “η συμπλήρωση του αριθμού δύο (2) ομάδων που θα συμμετάσχουν στο άνω Πρωτάθλημα θα γίνει με την κατάληψη της θέσης ή των θέσεων της ή των άνω ομάδων από την ομάδα ή τις ομάδες (ανάλογα με τον αριθμό των κενών θέσεων) της ΚΑΕ ή Αθλητικού Σωματείου ή Αθλητικού Σωματείου που διατηρεί ΤΑΚ που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των άρθρων 68 επ. του Κανονισμού Πρωταθλήματος και του Κεφαλαίου Β παρ. 3 του παρόντος”.

Αν και ο Τρίτωνας δηλώσει αδυναμία για να συστήσει ΚΑΕ με την συγκέντρωση μετοχικού κεφαλαίου 210.000 ευρώ και καταθέσει φάκελο με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την έδρα που θα χρησιμοποιεί και τον τεκμηριωμένα προϋπολογισμό των 800 χιλιάδων ευρώ, μίνιμουμ, η επόμενη ομάδα που θα κληθεί να κάνει την ίδια διαδικασία, θα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης του Μεσολογγίου που έπαιξε στην Basket League, την περίοδο 2020-21 και υποβιβάστηκε ξανά στην Α2.

Οι λογικές προβλέψεις είναι αμφότερες και οι δυο ομάδες να μην καταφέρουν να συμμετάσχουν, λόγω και των χρονικών ορίων που υπάρχουν, αν και το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει η συνήθης ελαστικότητα στις περισσότερες αποφάσεις…

Πιθανότατα, στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 12 ομάδες και όχι 14.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.