Basket League: Ο Λιόλιος προανήγγειλε αποκλεισμούς λόγω χρεών

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως οι ομάδες που έχουν BAN χρεών θα αποκλείονται από τα πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ξεκαθάρισε πως ο σχετικός κανονισμός της FIBA πρέπει να εφαρμοστεί και πως τα κριτήρια για την αδειοδότηση θα αυστηροποιηθούν.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας δήλωσε: “Στην πρόσφατη ΓΣ της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν το 55% των σωματείων κάτι πρωτόγνωρο. Ψηφίστηκε αλλαγή καταστατικού με 99,6%. Και όλες οι αλλαγές, που ήταν τεράστιες, ψηφίστηκαν με πάνω από 96%. Το Ελληνικό μπάσκετ είναι σύσσωμο και θέλει αλλαγές, οι οποίες θα είναι ραγδαίες και άμεσα. Στην αδειοδότηση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός. Έως τώρα δεν μπορούσα να εφαρμόσω τίποτα. Από τον Ιούνιο και μετά θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός της FIBA. Δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Ούτε καν BAN. Όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά του, όπως έχει ψηφιστεί για τον ΕΣΑΚΕ, δε θα συμμετάσχει. Θα πάμε σε wild card με άλλες ομάδες, που είναι καλές”.

Στη συνέχεια, ο Λιόλιος συμπλήρωσε: “Η εντολή που έχω πάρει από τα σωματεία είναι να μην κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Όποιος θέλει να κάνει πίσω από τους άλλους, ας κάνει. Εγώ σαν Ομοσπονδία δε θα κάνω. Η Ομοσπονδία είναι εγγυητής αυτής της διαδικασίας, δε θα υπάρχει ούτε μία ώρα παράταση σε τίποτα. Ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στους πάντες. Η Ελλάδα νόμους έχει, εφαρμογή δεν έχει. Δε θα αφήσω ούτε ένα παραθυράκι. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σωστή λειτουργία. Δηλαδή πώς μπορεί κάποιος να έχει ΒΑΝ και να κάνει μεταγραφές; Είμαι υπέρ της εξυγίανσης. Πολλές φορές για να ζήσει το κορμί σου πρέπει να κόψεις ένα μέλος, αν έχει σαπίσει. Όμως δε γίνεται αλλιώς. Οι αποφάσεις θα είναι κάθετες, θα έχουν κόστος για το καλό του μπάσκετ”.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις: “Η θέση που έχω στην Ομοσπονδία είναι και πολιτική, αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός. Ξέρω ότι θα υπάρξει αντίδραση, αλλά οι ομάδες με τα μεγάλα brand πρέπει να δώσουν το σωστό παράδειγμα”.

Τέλος, δήλωσε για το ενδεχόμενο το επαγγελματικό μπάσκετ να πάρει στην ελληνική ομοσπονδία: “Δεν είναι δική μου πρόθεση, ούτε υπάρχει δυνατότητα. Το ξεκαθαρίζω γιατί ακούγονται πολλά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.