Λαύριο-Παναθηναϊκός 66-82: Χαλαρός και… πρωταθλητής (HL)

Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε από το ξεκίνημα τον ρυθμό του, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής του και κατέκτησε σχετικά εύκολα το 5ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας του (40 συνολικά).

Ο Παναθηναϊκός έκανε ουσιαστικά το… χρέος του στο κλειστό του Λαυρίου, δεν άφησε περιθώρια στην τοπική ομάδα για δεύτερη νίκη και κατέκτησε δίκαια το 5ο σερί πρωτάθλημα του και 40ο της ιστορίας του.

MVP για ακόμα έναν τελικό ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 πόντους (5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ντίνος Μήτογλου (23 πόντους, 12 ριμπάουντ) με τρομερές ενέργειες στις δύο ρακέτες. Τρίτος διψήφιος για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Παπαγιάννης (14 πόντους) σε έναν τέταρτο τελικό που αγωνίστηκαν 11 παίκτες (πλην Ζακ Όγκαστ) και σκόραραν μόλις οι 7.

Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους του Χρήστου Σερέλη ο Άλφα Ντιαλό (17 πόντους), από κοντά και ο Τάισον Κάρτερ (14 πόντους).

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να τρέξουν, να κάνουν δηλαδή ό,τι έκαναν στον δεύτερο νικηφόρο τελικό. Τους βγήκε καθώς προηγήθηκαν 10-6 αλλά οι «πράσινοι» είχαν τις απαντήσεις και πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των φιλοξενούμενων οι ψηλοί (Μπέντιλ-Μήτογλου-Παπαγιάννης) με την διαφορά να φτάνει στους 11 πόντους (15-26). Κάρτερ και Κόζι «χτύπησαν» πίσω από τα 6,75 μ. και κάπως έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 22-28.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε βάλει το… νερό στο αυλάκι και αυτό φάνηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου! Το Λαύριο δεν μπόρεσε να σκοράρει για 5,5 αγωνιστικά λεπτά, λόγω της καταπληκτικής άμυνας της ομάδας του Κάτας και φυσιολογικά η διαφορά ανέβηκε στην μεγαλύτερη της τιμή (15 πόντους, 22-37). Μήτογλου και Παπαπέτρου έκαναν την δουλειά για έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 10, 41-51.

Οι δύο ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια λίγο νωθρές αλλά η διαφορά παρέμεινε σταθερή, στις παρυφές των 10 πόντων, στο πρώτο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου. Ο Μήτογλου κρατούσε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στα τελειώματα του δεκαλέπτου ενώ η ομαδική προσπάθεια του Λαυρίου (είχε πλουραλισμό στην επίθεση) για μείωση στο σκορ δεν απέδωσε καρπούς. Τελικώς το δεκάλεπτο έληξε στο +13 για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης (52-65).

Same Story και στην τελευταία και καθοριστική περίοδο όπως θα έλεγαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ήλεγχαν καθ’ όλη την διάρκεια του το παιχνίδι και παίζοντας έως το τέλος συγκεντρωμένα και έξυπνα (χτυπούσαν όπως σε όλη τη σειρά τα miss-match) έφτασαν με περίσσια ευκολία στο τελικό +16 (66-82). Οι ηττημένοι πάντως δεν φάνηκαν να πτοούνται από το αποτέλεσμα καθώς τα χαμόγελα ήταν διάχυτα. Δεν είναι δα και μικρό κατόρθωμα αυτό που πέτυχε την φετινή σεζόν το Λαύριο.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 31-41, 52-65, 66-82

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.