Αλόνσο: “Ισοδύναμα μονοθέσια, όλοι να μάχονται για μια θέση στο βάθρο”

Ο Φερνάντο Αλόνσο αναφέρθηκε στα μονοθέσια της Formula 1, ενώ παράλληλα έθιξε και το ζήτημα με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Φερνάντο Αλόνσο τα μονοθέσια χρειάζεται να γίνουν ισοδύναμα, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός.

Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Formula 1 το μονοπώλιο της πρωτιάς ανήκει στην Mercedes του Λιούις Χάμιλτον και τα προηγούμενα χρόνια στην Red Bull με επικεφαλής τον Κρίστιαν Χόρνερ.

«Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, και πιθανότατα το 2022 να είναι το πρώτο βήμα, είναι η διαφορά μεταξύ των μονοθέσιων. Τώρα, αν είσαι αρκετά τυχερός να οδηγείς ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, η μόνη μάχη που έχεις να δώσεις είναι με τον ομόσταβλό σου και όχι με κάποια άλλη ομάδα, και θα τερματίσεις στο βάθρο στο 95% των αγώνων.

Δεν έχει σημασία αν είσαι 19 και είναι η πρώτη σου χρονιά ή αν είσαι 45 ετών και είσαι ο μεγαλύτερος. Θα είσαι στο βάθρο στο 95% των αγώνων. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν σπορ. Πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί στο να έχουν όλοι τη σκέψη ότι μπορεί κάποια μέρα να μάχονται για θέση στο βάθρο. Προς το παρόν αυτό είναι αδύνατο», δήλωσε ο έμπειρος οδηγός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης