Η Red Bull κατηγορεί τη Mercedes για υπερβολή στον τραυματισμό του Χάμιλτον

Η «μάχη» μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Μαξ Φερστάπεν μαίνεται, και κάνει τη σεζόν της F1 συναρπαστική. Οι δύο πιλότοι συγκρούστηκαν στη Μόντσα γι΄ άλλη μια φορά, το περασμένο σαββατοκύριακο, με ένα απίστευτο ατύχημα κατά το οποίο η Red Bull πέρασε, κυριολεκτικά, πάνω από τη Mercedes.


Λίγες ημέρες αργότερα ο διευθυντής της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, κατηγόρησε την ομάδα του Τότο Βολφ ότι υπερβάλλει ως προς τους τραυματισμούς του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Φάνηκε ότι ο Χάμιλτον τραυματίστηκε. Ο Φερστάπεν ήταν ήδη έξω όταν ο Χάμιλτον προσπάθησε να βγει από το χαλίκι. Είδε το αυτοκίνητο αλλά συνέχισε», είπε.

Το ατύχημα, που πραγματοποιήθηκε στον 26ο γύρο του Γκραν Πρι της Μόντσα, τελείωσε με θρίαμβο για τον Ντανιέλ Ρικιάρντο, τρία χρόνια μετά την τελευταία νίκη του στην F1.

Η FIA επέβαλε κυρώσεις στον Φερστάπεν

Μετά από έρευνα, η FIA προσδιόρισε τον Ολλανδό οδηγό ως κύριο υπαίτιο του ατυχήματος. Ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο επόμενο grid εκκίνησης, συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου στη Ρωσία, στην πίστα του Σότσι. Σε αυτή την τιμωρία προστέθηκε και η απώλεια δύο βαθμών στην άδεια του 23χρονου πιλότου.

Σύμφωνα με τους κριτές της κούρσας, ο Ολλανδός επιχείρησε έναν ελιγμό πολύ αργά για να απαιτήσει χώρο από τον αντίπαλό του. Ο Βρετανός, που βρισκόταν μπροστά, κρίθηκε πως θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά η θέση του οδηγού της Mercedes εκτιμήθηκε ως λογική.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.