«Έχω μιλήσει για να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Λάιος ήταν καλεσμένος του Παντελή Λώλη στην εκπομπή "ΣΤΟ ΦΙΛΕ".

Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά την σειρά των χαμένων ημιτελικών με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος αποκάλυψε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova και στον Παντελή Λώλη ότι ήδη έχει δεχθεί πρόταση να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και την επόμενη χρονιά. Ο κόουτς του «τριφυλλιού» αποκάλυψε ότι στατιστικά οι τρεις χαμένοι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό με ανατροπή δεν έχουν προηγούμενη στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στατιστικά, βάση μετρήσεων, γίνεται κάθε 4.096 αγώνες. Δεν υπάρχει στατιστική μέτρηση για ανατροπή αποτελέσματος σε τρεις συνεχόμενους αγώνες». Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Λάιου έχει ως εξής.

Για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό
Αν είχαμε χάσει με 3-0 και τα τρία παιχνίδια κανένας δεν θα μίλαγε. Πιστεύω ότι τακτικά υπερτερούσαμε του Ολυμπιακού. Δυστυχώς είχαμε εμφανή έλλειψη δυνάμεων μετά την πρώτη ώρα σε κάθε ματς. Το ήξερα ότι θα μέναμε από δυνάμεις γιατί λόγω των οικονομικών προβλημάτων η ομάδα δεν έκανε πρωϊνές προπονήσεις εδώ και αρκετό καιρό. Ήταν σίγουρο λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει σε σειρά αγώνων που κρίνονται στα πέντε σετ. Είχα πει λοιπόν στα παιδιά ότι «δώστε το 100% στην πρώτη ώρα και μετά θα σας αλλάζω». Αυτό έγινε αλλά έτσι όπως πήγαιναν τα παιχνίδια στον πόντο δεν μπορούσα να κάνω τις αλλαγές που έπρεπε να κάνω. Αν είχαμε δυνάμεις θα είχαμε νικήσει 3 φορές τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ.

Για τις ανατροπές
Στατιστικά αυτό που έγινε στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό νομίζω ότι πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Η δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στατιστικά, βάση μετρήσεων, γίνεται κάθε 4.096 αγώνες. Δεν υπάρχει στατιστική μέτρηση για ανατροπή αποτελέσματος σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.

Για τον Καζάζη
Δεν φταίει ούτε ο πρώην προπονητής αλλά ούτε και οι παίκτες για την απόφαση που πήραν να σταματήσουν τις πρωϊνές προπονήσεις. Έτσι έκριναν ότι θα έπρεπε να αντιδράσουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν έτσι έπραξαν.

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό
Αυτή την ώρα που μιλάμε όλα είναι στον αέρα. Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τις εκλογές στον Ερασιτέχνη και μετά θα δούμε. Πάντως σε μια πρώτη φιλική κουβέντα που είχα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μου διεμήνυσαν ότι αν μείνουν οι ίδιοι στην διοίκηση θα ήθελαν να με είχαν προπονητή. Το ίδιο επιθυμώ και εγώ.

Για τους τελικούς Ηρακλή-Ολυμπιακού
Στατιστικά προβάδισμα έχει ο Ηρακλής. Τόσο στο σερβίς όσο και στην επίθεση ο Ηρακλής υπερτερεί του Ολυμπιακού ο οποίος έχει μόνο καλύτερο μπλοκ γιατί εκτός των κεντρικών πηδάει και ο Τζούριτς. Επίσης σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις ο γηπεδούχος 58% παίρνει τη νίκη. Η έδρα πάντως δεν αναμένεται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στους τελικούς. Οι μεγάλοι παίκτες δεν επηρεάζονται από την εξέδρα. Μπορεί να επηρεαστούν από το χαμηλοτάβανο γήπεδο, από τα φώτα, από το τερέν όχι όμως από τους φιλάθλους. Οι τελικοί Ηρακλή-Ολυμπιακού πιστεύω ότι θα κριθούν στα άκρα. Ο Ηρακλής έχει εμπειρία αλλά ο Ολυμπιακού έχει υπεροπλία.

Για τα οικονομικά προβλήματα του Ολυμπιακού
Το χρηματιστήριο του αθλητή είναι ο αγώνας. Δεν είναι λύση η αποχή από τις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να πληρώνεσαι αλλά δεν μπορείς να απέχεις από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας σου. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες κάθε ομάδας είναι να κλείνουν τις πόρτες των αποδυτηρίων σε αυτούς που τους ενοχλούν και να προπονούνται για να φθάσουν στον στόχο τους. Το κίνητρο της νίκης είναι μεγαλύτερο από κάθε τι άλλο στον αθλητισμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.