Kρίστιανσον: “Μοιρασμένες πιθανότητες…” (vid)

Όπως μοίρασε την εν Ελλάδι προπονητική του καριέρα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, έτσι και τώρα μοιράζει τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου στην Volleyleague.

Όπως μοίρασε την εν Ελλάδι προπονητική του καριέρα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, έτσι και τώρα μοιράζει τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου στην Volleyleague. Ο λόγος για τον Άντερς Κρίστιανσον  ο οποίος μιλώντας στην Κατερίνα Ιωακείμ στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova μοίρασε το .καρπούζι του τίτλου στην μέση.

«Ολυμπιακός λόγω ψυχολογίας, Ηρακλής λόγω συστήματος» ήταν η ετυμηγορία του Σουηδού τεχνικού ο οποίος αναφέρθηκε και στην κόντρα των δύο προπονητών Ηρακλή και Ολυμπιακού, Μπρουκς και Καλμαζίδη αντίστοιχα. «Δεν έχω να τους δώσω καμία ιδιαίτερη συμβουλή. Νομίζω ότι γνωρίζουν τι να κάνουν» ήταν το πρώτο σχόλιο του κόουτς που πανηγύρισε τίτλο με τον Ηρακλή το 2008 και με τον Ολυμπιακό το 2009. « Ίσως να πρέπει να προετοιμάσουν τις ομάδες τους σαν να πρόκειται για ένα οποιοδήποτε παιχνίδι και να μην δώσουν ιδιαίτερο βάρος επειδή είναι ο τελικός. Να σκέφτονται έναν αγώνα τη φορά, ένα κομμάτι του αγώνα τη φορά, γιατί ο τίτλος θα κριθεί στους πέντε τελικούς και όχι στον έναν».

Ο Κρίστιανσον δεν θέλησε να χρίσει ξεκάθαρο φαβορί τον Ηρακλή ή τον Ολυμπιακό. «Βλέποντας τους τελικούς .έξω από τον χορό νομίζω ότι το πλεονέκτημα-κρίνοντας από τα αποτελέσματα των ημιτελικών-το έχει ο Ολυμπιακός επειδή έκανε τόσες νίκες με 3-2 σετ. Αυτό είναι ίσως ένα αβαντάζ αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να πεις πολλά αν δεν έχεις δει πως έγιναν αυτές οι νίκες. Να δεις αν ήταν αποτέλεσμα ισχυρής αυτοσυγκέντρωσης ή αν ήταν θέμα τύχης ή κάτι άλλο. Επίσης συνήθως η έδρα είναι πλεονέκτημα σε κατάσταση πίεσης. Όταν ήμουν στον Ηρακλή αλλά και μετά στον Ολυμπιακό ήξερα πως το να παίζεις στην Θεσσαλονίκη ήταν πάντα δύσκολο. Ο Ηρακλής επομένως, έχει πλεονέκτημα επειδή θα παίξει περισσότερους τελικούς στην έδρα του. Αυτό είναι ένα μικρό αβαντάζ αλλά τα αποτελέσματα από τα Χριστούγεννα και μετά είναι αβαντάζ για τον Ολυμπιακό. Αλλά και πάλι όλα αυτά είναι συμπεράσματα εξ’ αποστάσεως» είπε χαρακτηριστικά. Για τον νυν προπονητή της Εθνικής ομάδας Beach Volley της Σουηδίας το σύστημα των τελικών είναι άδικο.

«Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει έναν αγώνα στη Μίκρα θα πέσει νομίζω όλη η πίεση στον Ηρακλή για νίκη στου Ρέντη αλλά εάν ο Ηρακλής κάνει το 2-0 νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια, τότε θα είναι η πίεση μεγάλη για τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι το σύστημα είναι πολύ καλό, εμένα τουλάχιστον δεν μου αρέσει. Ίσως αν ο τίτλος κρινόταν στις πέντε νίκες τότε να ήταν καλό. Είναι πολύ μεγάλο το αβαντάζ που δίνει στην ομάδα που έχει το πλεονέκτημα της έδρας».

Ο Κρίστιανσον δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον ανάγκασαν πέρσι μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» να πάρει το καπελάκι του και να φύγει και απλά επισήμανε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να ξαναγυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Θεωρητικά ναι αλλά δεν έχω μιλήσει με κανέναν οπότε δεν ξέρω. Είναι πολύ περίπλοκο να σας απαντήσω γιατί έφυγα. Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε δύο μέρες για να σας απαντήσω οπότε θα σας πω ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους και τίποτα άλλο. Ούτε η ομάδα, ούτε ο σύλλογος φταίνε».

Οι τελευταίες προτάσεις του Σουηδού τεχνικού είχαν να κάνουν με τις επιδόσεις κυρίως των Ελλήνων παικτών.«Νομίζω ότι οι Έλληνες παίκτες πάνε πολύ καλά. Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού (σ.σ. Φιλίπποφ) είναι πολύ καλός. Επίσης πολύ καλή επιλογή από τον Τζούριτς να αλλάξει θέση και να μπορεί να σηκώνει στις πλάτες του την ομάδα. Ο Κουζούνης επίσης είναι πολύ καλός λίμπερο. Στις άλλες ομάδες βλέπω επίσης πολλούς νέους παίκτες να έχουν θέση στην βασική σύνθεση, όπως ο Κανέλλος ή ο Πετρέας. Τα παιδιά αυτά έχουν ευκαιρίες και χαίρομαι πολύ για αυτά. Από τους ξένους βλέπω ότι ο Ντεσπέιν παίζει καλά ενώ καλός είναι σε πολλούς αγώνες και ο Μπόγιτς του ΠΑΟΚ». Όσο για τον πρώην συνεργάτη του Γιάννη Καλμαζίδη ο Σουηδός είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον «Σουηδό».

«Είναι καλό παιδί και αν και δεν έχει εμπειρία νομίζω ότι είναι καλός προπονητής. Αισθανόμουν καλά όταν συνεργαζόμουν μαζί του και για αυτό επέμενα να έρθει κοντά μου όταν πήγα από τον Ηρακλή στον Ολυμπιακό». Ο Κρίστιανσον υποσχέθηκε ότι αν βρει αεροπορικά εισιτήρια για τις ημέρες των τελικών μπορεί και να επισκεφτεί την Ελλάδα. Αλλιώς θα στηθεί μπροστά στην τηλεόρασή του για να θυμηθεί τα χρόνια που πέρασε στην Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά με Ηρακλή και Ολυμπιακό αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.