Τρίποντο κορυφής με Κασαμπαλή ο Εθνικός (video)

Στα πιτς ο Σιδηρόπουλος λόγω γαστρεντερίτιδας, στην .φωτιά ο νεαρός Κασαμπαλής που κλήθηκε και έβγαλε τα .κάστανα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Στα πιτς ο Σιδηρόπουλος λόγω γαστρεντερίτιδας, στην .φωτιά ο νεαρός Κασαμπαλής που κλήθηκε και έβγαλε τα .κάστανα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Έβρου μπροστά σε 1200 άτομα που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του κλειστού της πόλης νίκησε 3-1 σετ (25-19, 22-25, 25-21, 27-25) στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος την ΑΕΚ, έμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα και παράλληλα έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία προσπερνώντας την Κηφισιά και αφήνοντας την ΑΕΚ στην 4η θέση με 8 βαθμούς μαζί με Λαμία και Φοίνικα Σύρου. O αγώνας αν και ήταν μέτριος ποιοτικά κράτησε καθηλωμένους τους 1.200 θεατές αλλά και όσους το παρακολούθησαν καθώς είχε μεγάλες εναλλαγές στο σκορ. Πριν την έναρξη του η διοίκηση του Εθνικού μετονόμασε το κλειστό της πόλης σε «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τιμώντας τον Εβρίτη παράγοντα που διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος της ομοσπονδίας.

Εντυπωσιακός Ράιτς

Στο πρώτο σετ, η ΑΕΚ δεν είχε απάντηση στα σέρβις του Εθνικού και κυρίως του Μιγιαΐλοβιτς και του Ράιτς. Το 13-13 έγινε 16-13, μικτή διαφορά που όμως ο Δικέφαλος δεν την κάλυψε ποτέ. Ο Εθνικός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο σερβις και στο δεύτερο σετ. Ο Ανδρεάδης σε πρώτο χρόνο έκανε το 11-4, ενώ  ένα λάθος του Μαντέκα που προσγειώθηκε στο τερέν του αντιπάλου διαμόρφωσε το 13-8. Η βελτιώθηκε στο σερβις και δημιούργησε πρόβλημα στους γηπεδούχους που αποσυντονίστηκαν. Ο Κασαμπαλής πιέστηκε και έκανε λάθη. Έτσι η ΑΕΚ προσπέρασε στο 17-18 με τον Μαντέκα. Ένα άουτ στο σέρβις του Ανδρεάδη έκανε το 19-20 ενώ ο Παγιάν έδωσε στην ΑΕΚ μια διαφορά δύο πόντων (19-21). Το ίδιο έκανε στο 21-23 και το σετ ουσιαστικά τελείωσε με ένα μπλοκ του Τόρρες για το 21-24. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ και οδηγούσε στο σκορ μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Μια υπέρβαση του Καλαϊτσίδη, ένα μπλοκ του Παπάζογλου στον Μαντέκα και ένας πόντος του Ράιτς έκανε το 18-16. Ο Εθνικός βρήκε ρυθμό με και κράτησε αυτή τη διαφορά. Στο τέταρτο σετ  είχαμε. θρίλερ.

Ο Εθνικός προηγήθηκε με 13-8, όταν ο Κλαρούδας κάλεσε τάιμ άουτ για να θυμίσει στους πάικτες την ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η αντεπίθεση άρχισε στο 15-10. Η ΑΕΚ πλησίασε στον πόντο, μέχρι μια υπέρβαση του Καλαϊτσίδη να κάνει το 24-22. Πολλοί πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσει, αλλά το μπλοκ του Τόρρες στον Ανδρεάδη διαμόρφωσε το 24-24 για να ακολουθήσε μεγάλη μάχη με τον Εθνικό να χάνει τέσσερα ματς μπολ μέχρι το 25-25. Τότε ο Πέτρογλου αναδείχτηκε σε μοιραίο παίκτη. Έχασε το σερβίς (26-25) και στη συνέχεια κάρφωσε άουτ δίνοντας τη νίκη στον Εθνικό.

Προσγειωμένος ο Μουστακίδης, διαμαρτύρεται η ΑΕΚ

Ευτυχισμένος από τη νίκη αλλά παράλληλα προσγειωμένος για την δύσκολη συνέχεια παρουσιάστηκε ο κόουτς του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης. «Δεν είναι εύκολο να μαθαίνει ο προπονητής  ότι ο βασικός πασαδόρος δεν παίζει, αλλά πιστεύω σε όλους του παίκτες όπως και στον Κασαμπαλή. Πίστευα ότι οι άλλοι θα παίξουν καλύτερα για να τον βοηθήσουν. Μπράβο στον Κασαμπαλή, δεν θα σταθώ στα λάθη. Του είπα να μην αγχώνεται και να μην ακούει κανέναν. είπα και στους άλλους να τον βοηθήσουν. Είναι πολύ νωρίς, μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή θα παίξουν όλοι καλά. Τώρα άλλοι παίζουν καλά, άλλοι όχι τόσο. Έχουμε μια ομάδα που ξέρει βόλεϊ και έχει ατού και αδυναμίες. Επαναπαυτήκαμε στο δεύτερο σετ και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο γρήγορα το ματς. Δεν αλλάζει κάτι.

Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και συνεχίζει να είναι το φαβορί. Εμείς θέλουμε τετράδα και βλέπουμε. Ο Μιγιαϊλοβιτς είναι λαχείο. Τον είχα δει στην Παρτιζάν και τότε μου είπαν ότι είναι πολύ μικρός δεν μπορεί να φύγει. Φέτος τον έψαξα». Από την πλευρά του ο Γιώργος Κλαρούδας μίλησε και για τα διαιτητικά λάθη. «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όταν πήγε στον πόντο, η Αλεξανδρούπολη έπαιζε με… οχτώ παίκτες. Κάθε φορά που πλησιάζαμε κάτι συνέβαινε με το δεύτερο διαιτητή. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ναι, η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Εμείς έπρεπε να παρουσιαστούμε πιο καλοί. Ήμασταν πολύ νευρικοί. Γενικά δεν ήταν τόσο καλό το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Εθνικό για τη νίκη του. Θα δουλέψουμε στα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε». Οι πόντοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προήλθαν: 55 επιθέσεις, 7 άσσοι, 10 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων και της ΑΕΚ προήλθαν από: 52 επιθέσεις, 6 άσσοι, 8 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. (Θανάσης Μουστακίδης): Ράιτς 27π (23/43 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Μιγιαίλοβιτς 15 (12/20 επ, 3 άσσοι), Παπάζογλου 10(4/9 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Κασάμπαλης 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Δαλακούρας 10(10/19 επ), Ανδρεάδης 8 (5/8 επ, 3 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 89% υπ).

ΑΕΚ (Γιώργος Κλαρούδας): Μαντέκας 15π. (14/25 επ, 1 άσσος, 74% υπ), Τόρρες 9 (6/12 επ, 3 μπλοκ, 100% υπ), Γκενς 5 (1/5 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Παγιάν 13 (12/22 επ, 1 μπλοκ), Πέτρογλου 10 (9/19 επ, 1 μπλοκ),  Γκούζντα (λ. – 86% υπ), Καλαϊτζίδης 4 (2/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κρέτσης, Ρουμελιωτάκης 9 (8/16 επ, 1 μπλοκ, 86% υπ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.