Σ. Δρίκος: «Ήρθα για να μείνω χρόνια στον Ηρακλή»

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, το προφίλ που θέλει να περάσει στην ομάδα αλλά και οι προσωπικές του φιλοδοξίες ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τον Σωτήρη Δρίκο

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, το προφίλ που θέλει να περάσει στην ομάδα αλλά και οι προσωπικές του φιλοδοξίες ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τον Σωτήρη Δρίκο στην σημερινή του τοποθέτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4». Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου «αφεντικού» του Ηρακλή έχουν ως εξής: 

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Το πιο σημαντικό δεν ήταν η κλήρωση αλλά ότι ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από μια χρονιά απουσίας. Του ταιριάζει η Ευρώπη του Ηρακλή, έχει βαριά φανέλα και είναι από τα μεγάλα ονόματα στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Ο Ηρακλής ήταν στο γκρουπ των ισχυρών και κληρώθηκε με αντιπάλους τις Νόλικο, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Αρκάς Σμύρνης. Ο όμιλος μπορώ να πω ότι είναι ισορροπημένος, δεν υπάρχει καμιά ομάδα από τα ισχυρά πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας ή της Ρωσίας. Η Αρκάς είναι μια πλούσια ομάδα, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα και εκεί αγωνίζονται παίκτες όπως ο Αγκάμες και ο Χάνσεν που τους ξέρουμε από το πέρασμα τους από την Ελλάδα. Η Νόλικο είναι η πιο γνωστή ομάδα, έχει εμπειρία ενώ η ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν έχει ακόμη διαμορφώσει το ρόστερ της για φέτος».

Για την δυναμικότητα των αντιπάλων: «Πιο δυνατή ομάδα από όλες δείχνει η Αρκάς αλλά δεν έχει την εμπειρία και τη βαριά φανέλα του Ηρακλή ή και της Νόλικο ακόμη, οι Τούρκοι όμως ξοδεύουν πολλά χρήματα, ίσως και άκριτα και θέλουν προσοχή. Μου έκανε εντύπωση πάντως ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν όλοι πλέον ως Ελλάδα με την κρίση που υπάρχει. Μας κοιτούσαν όλοι με κάπως στραβή ματιά για όσα γίνονται εδώ το τελευταίο διάστημα ενώ σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την έλευση καλών παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα».

Για τον φετινό Ηρακλή: «Αυτό που θέλουμε πρώτα από όλα είναι να κάνουμε μια λογική ομάδα, να μην γίνουν υπερβολές στο μπάτζετ και να μπορέσουμε να είμαστε συνεπής σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Ηρακλή αυτή την στιγμή και για αυτό λέω ότι θέλουμε να κάνουμε μια λογική ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογών και ίσως κάποιου ρίσκου ώστε η λογική ομάδα να γίνει μια πολύ καλή ομάδα στη συνέχεια. Έχουμε ήδη αρχίζει να χτίζουμε την φετινή ομάδα, πήραμε τον Πελεκούδα, που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία τα τελευταία 2 χρόνια, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχει βελτιωθεί σημαντικά. Επίσης είναι στην ομάδα και ο Χριστοφιδέλης, που είχε κάποια προβλήματα πέρυσι αλλά είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ελληνικό βόλεϊ. Θέλουμε επίσης να κρατήσουμε και τους καλούς παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Προύσαλης με τον οποίο είμαστε κοντά και πιστεύω ότι θα μείνει στην ομάδα».

Για το προφίλ της ομάδας: «Στον Ηρακλή για πολλά χρόνια το σέρβις ήταν ένα από τα όπλα της ομάδας αλλά το είχε πληρώσει ακριβά, φέρνοντας και πληρώνοντας πολύ καλούς παίκτες όπως ο Μπολ, ο Στάνλεϊ, ο Κράβαρικ κ.α. Αυτό βέβαια στη συνέχεια έγινε πρόβλημα για την ομάδα καθώς όλοι «κυνηγούσαν» το καλό σέρβις και αυτό έφερνε προβλήματα. Το βόλεϊ που θα παίξει φέτος η ομάδα είναι ανάλογο των δυνατοτήτων των παικτών που θα είναι στην ομάδα. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μπορεί να προσελκύσει καλούς παίκτες, που θα θέλουν να αγωνιστούν στην ομάδα. Θα έλεγα ότι θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα παίζει γρήγορο βόλεϊ σε άμυνα και επίθεση και θα δεν θα κάνει πολλά αβίαστα λάθη, που κόστισαν πάρα πολύ στην περσινή σεζόν».

Για την δική του παρουσία: «Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας και ειδικά την στιγμή που κάνει την επιστροφή του στο Champions League. Είναι μια πρόκληση και παράλληλα μια ευκαιρία για μένα ο Ηρακλής, έχω πάνω από 10 χρόνια στους πάγκους της Α1 και θέλω να δείξω την αξία μου, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στον Ηρακλή. Ήρθα για να μείνω στην ομάδα και όχι να αποχωρήσω μετά από 1 χρόνο»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.