Πόλος έλξης η επιτραπέζια αντισφαίριση στη δράση της Ο.Ε.Σ.Α.Δ

Δράση με ρακέτα και μπάλα δεν θα μπορούσε να μην έχει σε περίοπτη θέση την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πρωταγωνιστής γίνεται το ολυμπιακό άθλημα και υπενθυμίζει πόσο δημοφιλές είναι στις μικρές ηλικίες. Με την Υπουργική Απόφαση «Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικός Αθλητισμός Δ΄ Αθήνας», η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ΄ Αθήνας οργανώνει από χτες Δευτέρα 01/04 έως την Παρασκευή 05/04 δράσεις ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ με την επωνυμία «Παίζω με μία ρακέτα και μία μπάλα», για τα Δημόσια & Ιδιωτικά Γυμνάσια & Δημοτικά Σχολεία των ΔΙ.Δ.Ε. & ΔΙ.Π.Ε. της περιοχής.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνεργάζεται με τους διοργανωτές και η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τη δική της πολύωρη παρουσία στο Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις. Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. έχει συνεργασία με τον Δήμο Π. Φαλήρου, την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Π. Φαλήρου και την υποστήριξη από την Περιφέρειας Αττικής (Νότιος Τομέας), τις Ελληνικές Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.), Κλασικού Αθλητισμού (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), Ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ), Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.), Ομοσπονδία Μπέιζμπολ – Σόφτμπολ (Ε.Ο.Μ.Σ.), του #Beactive Hellas, της ΕΘΝΟΑ και του Τμήματος Ειδικότητας Αντισφαίρισης της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» έχουν στηθεί 10 τραπέζια κι από χτες προκαλούν… χαμό, καθώς έχουν ήδη δεχτεί πάνω από 300 παιδιά. Υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα περάσουν από τον χώρο, σε μέσο όρο τη μέρα, μίνιμουμ 150 με 200 παιδιά από Δημοτικά και Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής της Δ’ Αθήνας, όπως τον Άλιμο, τη Γλυφάδα, τη Νέα Σμύρνη, το Π. Φάληρο, τον Άγιο Δημήτριο κ.α.

Υπεύθυνες για το άθλημα στη συγκεκριμένη δράση είναι η τεχνική σύμβουλος της ΕΦΟΕπΑ Κατερίνα Βασιλογάμβρου και η διδάσκουσα στο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίριση στο ΣΕΦΑΑ Αθηνών Διάνα Ζέρδιλα, παλιές συμπαίκτριες στις εθνικές μας ομάδες.  

Σημαντικό να τονιστεί ότι για την επιτραπέζια αντισφαίριση το event έχει διττό ρόλο διότι στη διδασκαλία του μαθήματος συμμετέχουν φερέλπιδες προπονητές, σπουδαστές στην επιλογή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ΣΕΦΑΑ Αθηνών. Συνεπώς και στα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά για το άθλημα και οι ίδιοι μαθαίνουν κομμάτια πρώτης εκπαίδευσης κάνοντας πρακτική, τρόπον τινά. Φοιτητές ΣΕΦΑΑ, που βοήθησαν ως τώρα είναι οι Νίκος Δίπλας, Δημήτρης Μέξης, Μυρτώ Παπαδημητρίου, Μιχάλης Διαμαντόπουλος, Ντανιέλ Χατζικιάν, ενώ εθελοντικά συμμετέχει και η αθλήτρια Γ.Σ.Άρης Βούλας Θάλεια Κορδούτη.

Επίσης από τον χώρο θα περάσουν και ειδικά σχολεία μαζί με τους γυμναστές τους επίσης για να ψυχαγωγηθούν άριστα και να γνωρίσουν το πινγκ πονγκ μέσα σε αυτή τη γιορτή των αθλημάτων της ρακέτας.

Όπως τόνισε, συνολικά για την εκδήλωση, το υπουργείο «η διοργάνωση των Δράσεων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη παγκοσμίως ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των μαθητών/τριων, στην υιοθέτηση της αξίας της δια βίου άσκησης και των υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών αξιών και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής. Μέσα από την ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα, οι μαθητές/τριες θα καλλιεργήσουν την αίσθηση του ανήκειν, τις αξίες της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης, της συνεισφοράς για έναν κοινό στόχο και θα βιώσουν την χαρά του παιχνιδιού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.