Ιστιοπλοΐα: Η «εκστρατεία» της ΕΙΟ

Το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας που δραστηριοποιούνται με τον ναυταθλητισμό.

Έτσι, η ΕΙΟ έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των κομμάτων και των βουλευτών προκειμένου να συμβάλουν για να βρεθεί οριστική λύση αυτού του τεράστιου προβλήματος.

Η αρχή έγινε με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά.

Το προεδρείο της ΕΙΟ συναντήθηκε στην Βουλή με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλο (Β΄ Πειραιά) και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη (Μεσσηνίας), καθώς και με την βουλευτή Δυτικού Τομέα της Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επισκέφθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκαν με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχη αθλητισμού Θάνο Μωραΐτη, τον βουλευτή Αχαΐας Κώστα Μάρκου και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου και υπεύθυνη αθλητισμού Ελένη Συμεωνίδου.

Κοινός παρονομαστής των βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες της βουλής ήταν το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τη λύση του προβλήματος. Γι’ αυτό και έθεσαν στη διάθεση της Ομοσπονδίας τις νομικές τους υπηρεσίες.

Όλοι συμφωνούν ότι το θέμα είναι πολύπλοκο, διότι έχουν άμεση σχέση πολλοί δημόσιοι φορείς, γι’ αυτό και κατανοούν ότι επιβάλλεται νομοθετική ρύθμιση που θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλα τα κόμματα. Διαφορετικά ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα συνεχίσει να βιώνει διωγμούς, απειλές για κατεδαφίσεις, πρόστιμα, δεσμεύσεις λογαριασμών προέδρων και άλλων υπεύθυνων των σωματείων κι ένα σωρό άλλα θέματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών πολύ σύντομα θα είναι η αποδραστηριοποίηση και η συρρίκνωση των ομίλων με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον ενός από τα ομορφότερα αθλήματα που έχει χαρίσει στη χώρα μας αμέτρητες διεθνείς επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε μεγάλα διεθνή event.

Η διοίκηση της ΕΙΟ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί και με άλλους βουλευτές, ενώ η νομική της υπηρεσία έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο που θα βοηθήσει στην κατάθεση προς ψήφιση μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα δώσει οριστικό τέλος στον εφιάλτη των σωματείων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.