Μαυροειδής: «Θα τα δώσουμε όλα για την Ελλάδα»

Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν «κομάντο». Κάτι ξέρουν και ας γελά ο ίδιος. Εκείνος δικαιώνει το χαρακτηρισμό, καθώς μπαίνει στο παρκέ και δεν καταλαβαίνει από... ονόματα. Ο Δημήτρης Μαυροειδής «παρουσιάζει» την Εθνική και τον εαυτό του στο «Novasports.gr».

Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν «κομάντο». Κάτι ξέρουν και ας γελά ο ίδιος. Εκείνος δικαιώνει το χαρακτηρισμό, καθώς μπαίνει στο παρκέ και δεν καταλαβαίνει από… ονόματα. Ο Δημήτρης Μαυροειδής «παρουσιάζει» την Εθνική και τον εαυτό του στο «Novasports.gr», εξηγεί για ποιους λόγους αυτή ομάδα έχει και παρόν και μέλλον, για το τι σκοπεύει να κάνει σε αυτή τη διοργάνωση τόσο η ίδια (σ.σ. η «επίσημη αγαπημένη») με φόντο (ναι) το τρόπαιο, όσο και εκείνος, αλλά και για τι θα αντιμετωπίσουν στα παρκέ της Λιθουανίας.

Το Ευρωμπάσκετ έφτασε, ξεκινά αύριο και ο Δημήτρης ξεκινά απαντώντας στα όσα έχουν ακουστεί γι’ αυτή την ομάδα των πολλών απουσίων, όσο και στο ότι της λείπει η μεγάλη εμπειρία,με το πρώτο παιχνίδι να είναι εν όψει. «Είναι ένα μεταβατικό στάδιο αυτό για την Εθνική. Έχει πολλά νέα πρόσωπα, όπως είπες, και μπορέι να υπολείπεται κάπως σε εμπειρία των ομάδων των προηγούμενων χρόνων, αλλά όλοι μας -οι διεθνείς- έχουμε θέληση, δουλεύουμε σκληρά και με τη βοήθεια των παλιότερων και εμπειρότερων Μπουρούση, Φώτση και Ζήση θέλουμε να πάμε ψηλά», τόνισε.

Η συνεχής βελτίωση ήταν ένα από τα κύρια… χαρακτηριστικά που έδειχνε η Εθνική καθ’ όλη την προετοιμασία της και ένα από αυτά που θέλαμε να μάθουμε ήταν αν μας έχουν κάποια… έκπληξη οι διεθνείς. «Η αλήθεια είναι ότι βελτιωθήκαμε πολύ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Δουλέψαμε και κάναμε βήματα που τα θεωρούμε σημαντικά. Αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι και να δίνουμε σε κάθε ματς το 100% και με τις εμπειρίες που θα αποκτάμε να παρουσιαζόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Θα βλέπουμε και πιο ξεκάθαρα ποιοι είναι πραγματικά οι αντίπαλοι μας και θα ανεβαίνουμε σκαλοπάτια. Έχουμε εμπεδώσει και το τι ζητά ο προπονητής μας και ποια είναι η φιλοσοφία του και θα κάνουμε το καλύτερο», εξηγεί.

Η Κροατία, οι… πέντε και η πατρίδα
Πηγαίνοντας προς τη… μεριά των αντιπάλων, αρχικά του Γ΄ομίλου όπου πρέπει να κατακτήσουμε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις για να προκριθούμε στην επόμενη φάση, ο Δημήτρης Μαυροειδής θεωρεί ότι «πιο επικίνδυνοι είναι οι Κροάτες. Έχουν δείξει ότι διαθέτουν μια αρκετά δυνατή ομάδα και είναι από τις κλασικά μεγάλες δυνάμεις. Από εκεί και πέρα είναι οι Μαυροβούνιοι που διαθέτουν ένα καλό σύνολο. Οι Βόσνιοι (σ.σ. οι αυριανοί μας αντίπαλοι δεν έχουν δείξει χαρακτήρα και οι Φινλανδοί δε διαθέτουν πείρα και δεν έχουν παρουσιάσει καμιά… ιδιαίτερη εικόνα. Βέβαια, όλα θα τα δούμε καλύτερα μέσα στο παρκέ. Εκεί θα φανεί καλύτερα και πιο ξεκάθαρα πως θα παρουσιαστούν».

Πρώτος στόχος των «παιδιών» σίγουρα είναι η 12αδα. Μετά τι γίνεται όμως; Όχι μόνο διότι διασταυρωνόμαστε με τον Δ΄ όμιλο, όπου συμμετέχουν Ρωσία και Σλοβενία, αλλά και γιατί κάθε βήμα που θα κάνει η Εθνική ομάδα θα συναντά ολοένα και πιο «δυναμικούς» αντιπάλους. Ποιους ξεχωρίζει ο ίδιος; «Αναμφισβήτητα οι Ισπανοί είναι το φαβορί. Είναι «δεμένη» ομάδα. Από εκεί και μετά υπάρχουν 5-6 ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά», λέει και διευκρινίζει: «Η Ρωσία, η Λιθουανία, εμείς, η Σερβία, η Τουρκία και η Σλοβενία. Με αυτές τις ομάδες έχουμε μικρές διαφορές. Όταν έρθουν αυτά τα παιχνίδια εμείς θα δείξουμε ότι όντως δε βρισκόμαστε… μακριά». Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ο στόχος της «επίσημης αγαπημένης» που εκφράζεται δια στόματος του συνεντευξιαζόμενου. «Σίγουρα στόχος μας είναι να… πετάξουμε ψηλά, να πάρουμε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και μακάρι να φέρουμε και το τρόπαιο. Θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα και για την πατρίδα μας. Αυτό μπορούμε να το υποσχεθούμε».

«Το άξιζα»
Μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην Ισπανία και με τη Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη να καταπλήσσει, ο Δημήτρης έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, αν και έπρεπε να περάσει από τις… συμπληγάδες. Τελικά -με τη βοήθεια και των συγκυριών (σ.σ. αποχώρηση Σχορτσιανίτη εν μέσω της προετοιμασίας και με το Ζούρο να έχει συζητήσει με τον Κατσικάρη περί της κλήσης Μαυροειδή στην ομάδα)- κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και τώρα σκοπεύει να το στηρίξει. «Ήθελα από την αρχή να με καλέσει ο κόουτς στην Εθνική. Το άξιζα. Τελικά δεν ήρθα τότε, αλλά μόλις έφυγε ο Σχορτσιανίτης. Ήρθα λοιπόν, έδειξα ζήλο, αλλά και το γεγονός ότι ήθελα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα από την αρχή. Έδειξα θέληση, πάλεψα και στο τουρνουά (σ.σ. Ευρωμπάσκετ) θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα βοηθήσω όπου μου ζητήσει ο κόουτς και όπου με χρειαστεί η ομάδα».

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Δημήτρη και στην Εθνική, με στόχο (δικό μας) να μας κάνουν έκαστοι περήφανους, ως συνήθως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.