Champions League: Η Ρεάλ το φαβορί, η Μπάγερν παίζει την επιβίωση της (pics)

Δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια, Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης, αφού απέκλεισαν τους διεκδικητές του τίτλου της Premier League, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά, αναμετρούνται απόψε (22.00) στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, στην «Allianz Arena».

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ είναι το ζευγάρι με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/UEFA Champions League (26 αγώνες). Ο Τόμας Τούχελ θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν, αλλά υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να φύγει με θριαμβευτικό τρόπο, με την Μπάγερν να φτάνει στους «4» για πρώτη φορά από τότε που κατέκτησε τη διοργάνωση, το 2020.

Έχοντας εκθρονιστεί μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια στη Bundesliga, με πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας και ήττα στο ξεκίνημα της σεζόν στο γερμανικό Super Cup, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην κατάκτηση του Champions League, ένας στόχος δύσκολος γιατί πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τη Ρεάλ Μαδρίτης που προκαλεί τρόμο, μόνο και μόνο στο άκουσμα του τεράστιου ονόματος της.

Με 14 ευρωπαϊκούς τίτλους στην τροπαιοθήκη της, θα μπορούσε να βάλει ένα συγκλονιστικό τέλος στη σεζόν. Η Ρεάλ βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της κατάκτησης της LaLiga και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσει η δόξα του Champions League. Αυτή είναι η όγδοη φορά που αυτές οι δύο ομάδες κληρώνονται μαζί στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ευρώπης/UEFA Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει χάσει κανένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, με έξι νίκες και μία ισοπαλία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη της Μπάγερν, απέναντι σε κάποιον αντίπαλο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι Los Blancos έχουν επίσης κερδίσει κάθε ένα από τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους με τους Βαυαρούς (4-0 το 2013-14, 2-1 το 2016-17 και 2-1 το 2017-18). Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με τη Μπάγερν στη διοργάνωση.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΛΙ «ΑΤΙΤΛΟΣ» Ο ΚΕΪΝ;
Απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με το 34ο και 35ο του τέρμα στη Bundesliga, ο Χάρι Κέιν φτασε τα 400 γκολ καριέρας και η επόμενη αποστολή του είναι να βοηθήσει να επεκτείνει το λαμπρό αήττητο εντός έδρας σερί 15 αγώνων της Μπάγερν στο Champions League. Ο Κέιν έχει άμεση συμμετοχή σε 10 γκολ (7 γκολ-3 ασίστ), σε ισάριθμα παιχνίδια στο εφετινό Champions League. Με ένα ακόμη γκολ, ή ασίστ απέναντι στη Ρεάλ, θα έχει καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ από Άγγλο παίκτη σε μία μόνο αγωνιστική περίοδο στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (1998-99 και 2001-02) και τον Στίβεν Τζέραρντ (2007-08).

Διαθέτει μία πολύ σπάνια οξυδέρκεια για επιθετικό και με σταθερά σπουδαία προσωπικά κατορθώματα για μία δεκαετία, δεν έχει καταφέρει να γευτεί μία μεγάλη επιτυχία, έναν τίτλο που θα δώσει μεγαλύτερο νόημα σε αυτή τη σπουδαία καριέρα. Στάθηκε άτυχος, πήγε στη χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών και κινδυνεύει για άλλη μία φορά να «πενθεί» στο τέλος της σεζόν, για την κακή του μοίρα.

ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ
Χωρίς ούτε μία ευρωπαϊκή ήττα στη διοργάνωση, οι παίκτες του Αντσελότι μπαίνουν επίσης στα ημιτελικά αήττητοι σε 10 συνεχόμενες αναμετρήσεις για το Champions League, μία λιγότερη, από το ρεκόρ των 11 διαδοχικών αγώνων χωρίς ήττα της θριαμβευτικής περιόδου 2016-17. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 23 ετών, ο Βινίσιους έχει εξελιχθεί ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων. Όταν η πίεση για το αποτέλεσμα μεγαλώνει, συνήθως ο Βραζιλιάνος βγαίνει μπροστά και είναι σε θέση να κρίνει με την απόδοση του μία μεγάλη αναμέτρηση. Στις επτά συμμετοχές του στη διοργάνωση μέσα στη σεζόν, ο Βραζιλιάνος διεθνής έχει τρία γκολ και πέντε ασίστ.

…ΣΚΟΡΠΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
= Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 26 φορές στο Champions League. Οι “μερένγκες” έχουν κερδίσει 12 φορές, ενώ η Μπάγερν έχει 11 νίκες στο ενεργητικό της.
= Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει 41 γκολ σε αυτές τις 26 αναμετρήσεις, ενώ η Μπάγερν Μονάχου έχει 39 γκολ στο ενεργητικό της.
= Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στους νοκ άουτ γύρους σε 12 περιπτώσεις, οι Los Blancos έχουν περάσει σε επτά περιπτώσεις, ενώ οι Βαυαροί έχουν κάνει τη δουλειά τους σε πέντε περιπτώσεις.
= Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βγει νικήτρια σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες νοκ άουτ αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
= Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 14 φορές το Champions League, ενώ η Μπάγερν έχει σηκώσει το τρόπαιο 6 φορές.
= Η Μπάγερν έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 24 εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League (20 νίκες-3 ισοπαλίες) και είναι αήττητη στα τελευταία 15 στην «Allianz Arena» (12 νίκες-3 ισοπαλίες).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.