Ξανθόπουλος: «Έχουμε δίψα για διάκριση»

Δίψα για διάκριση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας έχει η Εθνική ομάδα σύμφωνα με τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Η Εθνική ομάδα δίνει απόψε το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν από την έναρξη του  Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3» τόνισε πως η ομάδα έχει δίψα για διάκριση στο προσεχές Ευρωμπάσκετ ενώ παράλληλα δεν έκρυψε πως περιμένει ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 27χρονος διεθνής γκάρντ:

Για το γεγονός πως είναι ο πιο αυθεντικός πλέι μέικερ της Εθνικής:
«Εγώ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης πράγματι είμαστε περισσότερο πόιντ γκαρντ. Ο προπονητής έχει θέσει συγκεκριμένο ρόλο στον καθένα. Εγώ ανέκαθεν έπαιζα καλή άμυνα και οργάνωνα την ομάδα».

Για τα έως τώρα συμπεράσματά του από τα φιλικά:
«Δεν μπορούμε να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα, τα βλέπουμε άλλωστε σαν προπονήσεις. Έχουμε τρία παιδιά, τον Αντώνη Φώτση, το Γιάννη Μπουρούση και το Νίκο Ζήση, τα οποία μας δείχνουν πώς μπορούμε να κερδίζουμε τέτοιου είδους αγώνες. Από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, το ξέρουμε όλοι πως στο Ευρωμπάσκετ θα είναι τελείως διαφορετικά. Δεν είμαστε χαζοί. Θα είναι δύσκολα, ειδικά φέτος, ωστόσο έχουμε δίψα για διάκριση».

Για το τουρνουά «Ακρόπολις»:
«Η Βουλγαρία δεν είναι κακή ομάδα. Δεν είναι η καλύτερη, αλλά δεν είναι και η χειρότερη. Στο πρώτο ματς, με το αμερικανικό κολέγιο, το μόνο θετικό ήταν πως έπαιξαν επί σαράντα λεπτά ζώνης. Στο δεύτερο, με τη Βουλγαρία, δείξαμε διάρκεια, εάν εξαιρέσουμε κάποια κενά σημεία στο τρίτο δεκάλεπτο. Έχουμε παίξει και κάποια καλά φιλικά, στο Μπάμπεργκ. Παίξαμε με το Βέλγιο, που είναι σκληρός αντίπαλος, τη Γερμανία και την Τουρκία. Με ποιον άλλον να παίξουμε; Μέσα από τα φιλικά θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, είπαμε, ως προπονήσεις τα αντιμετωπίζουμε».

Για την υπόσχεσή του στους φίλους της Εθνικής:
«Θα παλεύουμε όλα τα ματς μέχρι τέλους, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του προπονητή. Θα πηγαίνουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Για τον Ηλία Ζούρο:
«Έχουμε συνεργαστεί ξανά στον Πανελλήνιο, στη Νήαρ Ηστ και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, όταν ήμασταν και οι δύο στην ομάδα. Από τη φιλοσοφία που ξέρω πως έχει, θέλει να τρέξουμε, αλλά με σωστό τρόπο, ώστε να μην κάνουμε λάθη. Επίσης, όλα ξεκινούν από την άμυνα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια καλή επίθεση θα μας δώσει και μια καλή άμυνα. Μπορεί να μην παίζουμε πολύ πικ εν ρολ, αλλά έχουμε πολλά συστήματα. Είναι πολύ καλό αυτό, γιατί ο αντίπαλος δεν επικεντρώνεται μόνο σε ένα σημείο στο σκάουτινγκ. Εάν ήταν η δεύτερη χρονιά του Ηλία Ζούρου στον πάγκο θα ήταν πιο εύκολα».

Για το εάν ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ:
«Πρώτα ο Θεός να βρεθώ στη Λιθουανία, ναι, ανυπομονώ. Είναι φοβερή εμπειρία».

Για τους στόχους της Εθνικής:
«Η δική μου φιλοσοφία, αλλά και του προπονητή και όλων των παικτών είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα, η ομάδα να περάσει την α’ φάση. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις ομάδες με τις οποίες θα πέσουμε στο ίδιο γκρουπ».

Για το επαγγελματικό του μέλλον:
«Δεν το σκέφτομαι, δεν ξέρω τίποτα. Ελπίζω να ξενιτευτώ! Το εύχομαι. Δεν είναι και εύκολο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.