Νίκη για την Κροατία, «τρέξιμο» για την Ελλάδα

Η Κροατία επικράτησε, στη Λιουμπλιάνα, της Ιταλίας με 76-68 για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου κι έκανε επιτακτική ανάγκη την επικράτηση της Ελλάδας στο βραδινό αγώνα με τη Σλοβενία.

Η Κροατία επικράτησε, στη Λιουμπλιάνα, της Ιταλίας με 76-68 για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου κι έκανε επιτακτική ανάγκη την επικράτηση της Ελλάδας στο βραδινό αγώνα με τη Σλοβενία.

Με το αποτέλεσμα αυτό, για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2013, η Εθνική μας χρειάζεται νίκη απέναντι στη Σλοβενία και όμοιο αποτέλεσμα με την Κροατία την τρίτη αγωνιστική για να προκριθεί στην «οκτάδα».

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, η οποία άφησε τους Κροάτες στην πρώτη περίοδο με οκτώ πόντους προηγούμενη με 17-8. Σε αντίθεση με το πρώτο δεκάλεπτο η Κροατία σκόραρε 23 πόντους στη δεύτερη περίοδο κι έκλεισε το ημίχρονο στο -5 (31-36).

Η καταστροφή για τους Ιταλούς έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με επί μέρους σκορ 26-9, η Κροατία προηγήθηκε με 57-46. Η «σκουάντρα ατζούρα» έκανε μία προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά το 70-66 στα 2.44 πριν το τέλος του αγώνα μετατράπηκε στο τελικό 76-68.

Οι νικητές του Γιάσμιν Ρέπεσα σκόραραν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σιμόν στο τέλος να σημειώνει κρίσιμα καλάθια επάνω που η Ιταλία είχε πλησιάσει. Μπογκντάνοβιτς (18 πόντοι), Σίμον (14), Ούκιτς (13), Ντρέιπερ (12) «εκτέλεσαν» την Ιταλία, που είχε πρώτο σκόρερ τον Ντατόμε με 24 πόντους και «μακρινό» συμπαραστάτη τον Αραντόρι με 10.

Mε τη νίκη τους αυτή οι Κροάτες είναι με το ένα πόδι στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά, ενώ οι Ιταλοί μετά τη δεύτερη σερί ήττας τους άρχισαν να πιέζονται!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.