Αναδεικνύονται οι πρωταθλητές Ελλάδας ομαδικού 2022

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης έφτασαν στην κορύφωσή τους και υπόσχονται σπουδαίες στιγμές στους φίλους του αθλήματος.

Εφόσον δεν μεγαλώσουν τα εμπόδια, που βάζει σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις η έξαρση της πανδημίας, τότε αύριο και μεθαύριο θ’ αναδειχτούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι πρωταθλητές Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες για την περίοδο 2021-2022. Στους άνδρες γίνεται η β’ και τελική φάση με τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, 5-8 και 9-10. Ως φαβορί για την είσοδο στον τελικό της Κυριακής (15:00) προβάλλουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσουν να πάνε κόντρα στα προγνωστικά το Ρέθυμνο και το Πέρα Αθηνών αντίστοιχα. Στις γυναίκες θα γίνουν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Και πάλι τα δύο κορυφαία σωματεία πρωταγωνιστούν με τον αήττητο Ολυμπιακό να έχει σοβαρό πλεονέκτημα για τον τίτλο και τον 2ο Παναθηναϊκό να θέλει νίκη στο μεταξύ τους σαββατιάτικο ματς (13:00) ώστε να μείνει ανοιχτή η υπόθεση του τίτλου μέχρι το φινάλε. Το ντέρμπι των γυναικών, καθώς επίσης οι ημιτελικοί και ο τελικός των ανδρών, που θα συγκεντρώσουν τοπ Ευρωπαίους αθλητές κι αθλήτριες, θα μεταδοθούν μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube, ενώ ήδη προβάλλονται τα σχετικά Pre Game βίντεο με πολλές δηλώσεις. Πρωταθλητής θ’ αναδειχτεί και στην Α2 των ανδρών με τους αγώνες για τις θέσεις 1-4 στην Καβάλα, ενώ θα γίνουν πλέι οφ και στη Β’ Εθνική σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Δυστυχώς, λόγω κρουσμάτων covid-19 καταγράφονται νέες αναβολές και σίγουρα δεν θα γίνουν αυτό το διήμερο δύο αγώνες στην Α1 γυναικών, καθώς και τα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Α2 ανδρών στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ο ημιτελικός του Παναθηναϊκού με το Πέρα μετατέθηκε από το Σάββατο για την Κυριακή με όλες τις ομάδες να συμφωνούν ότι θα περιμένουν το αποτέλεσμα νέου διαγνωστικού τεστ σε βασικό αθλητή του Πέρα, που έχει νοσήσει. Για τον τελευταίο ολοκληρώνονται την Κυριακή οι 10 μέρες, μετά το πέρας των οποίων δύναται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να επανέλθει ένας αθλητής στην αγωνιστική δραστηριότητα, εφόσον το τελευταίο του τεστ είναι αρνητικό.

Σε περίπτωση που βγει θετικό και το επόμενο τεστ, οι «Πολίτες» έχουν το δικαίωμα να επαναφέρουν το αίτημα για αναβολή κι αυτό θα γίνει δεκτό, αφού έχουν δύο κρούσματα αθλητών. Στην περίπτωση αυτή τα πλέι οφ των θέσεων 1-4 στην Α1 ανδρών αναβάλλονται επ’ αόριστον.

Τα links των ζωντανών μεταδόσεων από την Α1 είναι:

Για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στις γυναίκες το Σάββατο στις 13:00: https://youtu.be/ueotAxTh1GA

Για το Πέρα-Παναθηναϊκός στους άνδρες την Κυριακή στις  10:00: https://youtu.be/srf1nUO-seE

Για το Ολυμπιακός-Ρέθυμνο στους άνδρες το Σάββατο στις 17:00: https://youtu.be/ymbKhR7bpZ0

Για τον τελικό των πλέι οφ στους άνδρες, την Κυριακή στις 15:00 https://youtu.be/uqbKrHSCn1s.

Οι αγώνες γίνονται με απόλυτη τήρηση του τελευταίου υγειονομικού πρωτοκόλλου του αθλήματος και δυστυχώς αυτό προβλέπει και τη μη παρουσία θεατών. Οι ιντερνετικές μεταδόσεις ωστόσο, θα δώσουν την ευκαιρία στους φιλάθλους ν’ απολαύσουν ξένους αθλητές διεθνούς κλάσης, που έρχονται για ν’ αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όπως τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ, τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο από τους «ερυθρόλευκους», τον Πολωνό Γιακούμπ Ντίγιας, τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, που ήρθαν πρώτη φορά για τους «πράσινους» κα. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τον αγώνα του Ίφιτου Πατρών με τη Φιλία Ορεστιάδας για την παραμονή στην κατηγορία με τους Αχαιούς να «κατεβάζουν» πιθανότατα τον τετράκις πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς από τη Σερβία.         

Το τέλος των πρωταθλημάτων στο ΣΕΦ θα το ακολουθήσει η απονομή επάθλων, απλά στην Α1 γυναικών η απονομή θ’ αφορά μόνο στις δύο πρώτες θέσεις λόγω της αναβολής των δύο αγώνων του ΔΑΟ Ταύρου με το Πέρα και την ΑΕΚ. Ο ΔΑΟΤ αιτήθηκε αναβολή σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών για στενή επαφή αθλητών κι αθλητριών του με κρούσμα κορωνοϊού. Ανάλογο αίτημα έκανε και το Ηράκλειο Κρήτης στην Α2 ανδρών επειδή έχει δύο αθλητές θετικούς στον κορωνοϊό.

Τέλος, στο ΣΕΦ είναι να γίνουν το διήμερο τα πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 και 5-8 στη Β’ Εθνικής Αττικής ανδρών και ματς κατάταξης για τις θέσεις 9-11 στην Α2 ανδρών. Στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιούνται τα πλέι οφ στη Β’ Εθνική της περιοχής όπως και στην Α’ τοπική κατηγορία. Οι αγώνες της Β’ Εθνικής θα διεξαχθούν αύριο στην αίθουσα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στο γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας». Στο Α’ Τοπικό οι αγώνες για τις θέσεις 1-6 θα γίνουν αύριο στην αίθουσα του Πέρα Θεσσαλονίκης και για τις θέσεις 7-12 στο Φιλίππειο γυμναστήριο στη Βέροια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο κορυφαίων εθνικών πρωταθλημάτων:

Στην Α1 ανδρών

Πλέι οφ θέσεις 1-4:

Το Σάββατο στις 17:00

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο

Την Κυριακή στις 10:00

Πέρα-Παναθηναϊκός

Την Κυριακή στις 15:00

Μεγάλος τελικός για την ανάδειξη πρωταθλητή

Αγώνας για τις θέσεις 3-4

Πλέι οφ ανδρών θέσεις 5-8:

Το Σάββατο στις 13:00

Ταταύλα-ΟΑ Χανίων

ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΕΚ

Το Σάββατο στις 15:00

Αγώνας για τις θέσεις 5-6

Αγώνας για τις θέσεις 7-8

Το Σάββατο στις 11:00

Αγώνας για θέσεις 9-10:

Φιλία Ορεστιάδας-Ίφιτος Πατρών

Στην Α1 γυναικών

Το Σάββατο στις 11:00

Σάρισες Φλώρινας-ΑΕΚ

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 13:00:

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός

ΑΕΚ-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή στις 10:00

Σάρισες Φλώρινας-Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών

Αναβλήθηκαν οι αγώνες Πέρα-ΔΑΟ Ταύρου και ΑΕΚ-ΔΑΟ Ταύρου

Στην Α2 ανδρών:

Πλέι οφ θέσεις 1-4:

Το Σάββατο στις 13:00

ΑΣΕΑ Καβάλας-Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΣ Το Γυμνάσιο-Άρης Νικαίας

Το Σάββατο στις 15:30

Τελικός για την 1η θέση

Αγώνας για τις θέσεις 3-4

Πλέι οφ θέσεις 9-11:

Την Κυριακή στις 10:00

Bye ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Νηρέας Καρδαμύλων-ΓΑΟ Πειραιά

Την Κυριακή στις 12:30

ΑΛΦΑ Καλλιθέας με τον νικητή του αγώνα Νηρέας-ΓΑΟΠ για τις θέσεις 9-10


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.