Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις της ζωής του Μάϊκ Τάϊσον

Η συναρπαστική, άγρια και βίαιη ζωή ενός από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών.

Η συναρπαστική, άγρια και βίαιη ζωή ενός από τους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών.
Ο Μάϊκ Τάϊσον έχει αναγνωριστεί κι έχει γραφτεί στα βιβλία του αθλήματος της πυγμαχίας σαν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.
Ένας τρομερός πυγμάχος της κατηγορίας των βαρέων βαρών, ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας ειδήμων του νοκ-άουτ.
Αλλά η ζωή του όμως είχε και πολλές μαύρες στιγμές, σημαδεύτηκε από πολλά και μεγάλα σκάνδαλα, ναρκωτικά, οικογενειακή βία, φυλακή, βιασμούς.
Σκεφτείτε ότι θέλετε. Ο Τάϊσον το έχει κάνει…

Μεγαλώνοντας μέσα στο έγκλημα
Ο Τάϊσον μεγάλωσε μέσα στις πιο βίαιες συνοικίες της Νέας Υόρκης και από νωρίς το έγκλημα ήταν ένα βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του.
«Μεγάλωσα παλεύοντας σε μια συνοικία όπου δεν είχαμε ούτε χρήματα, ούτε ελπίδα. Με είχαν συλλάβει πολλές φορές, για βία, ναρκωτικά, αλκοόλ. Ήμουν μέλος συμμοριών, είχα όπλα, πυροβολούσα ανθρώπους και με πυροβολούσαν κι εκείνοι»…» είχε δηλώσει στην εκπομπή Good Morning Britain.
Θύμα σεξουαλικής βίας
Αν και είναι κάτι για το οποίο δεν μίλησε ποτέ πολύ στην ζωή του, είχε παραδεχτεί ότι είχε υποστεί σωματική και σεξουαλική βία όταν ήταν παιδί.
«Δεν αφορούσε κανέναν και δεν χρειάζονταν κανείς να το ξέρει. Πολλοί δεν μιλούν γι’ αυτό γιατί το θεωρούν υποτιμητικό, ότι χάνεις τον ανδρισμό σου. Έμαθα ότι δεν γίνεσαι λιγότερο άνδρας αν το υποστείς. Με έκανε να γίνω ακόμη πιο σκληρός στον κόσμο που ζούσα…» τόνισε σε μια συνέντευξη του στο ESPN το 2017.
Εθισμός στο σεξ και τα ναρκωτικά
Σε όλη του την ζωή το σεξ και τα ναρκωτικά κυριαρχούσαν. Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι είχε σνιφάρει κοκαΐνη τον Ιούλιο του 2004 λίγο πριν ανέβει στο ρινγκ για ν’ αντιμετωπίσει τον Ντάνι Γουίλιαμς.
«Ήμουν ένας πλήρως εθισμένος χρήστης κοκαΐνης την οποία σνίφαρα ακόμη και πριν τους αγώνες μου.» έγραψε στην αυτοβιογραφία του.
Το σεξ ήταν επίσης ένα από τα μεγάλα πάθη του. Με την φήμη και τα χρήματα που έβγαζε από ένα σημείο και μετά, δεν ήταν δύσκολο να δοκιμάζει τα πάντα.
«Στο Λας Βέγκας είχα σουίτα με προνόμια VIP και το ίδιο σε κάποια νάϊτ κλαμπ. Όταν ήμουν νέος ήμουν ένα ασταμάτητο κτήνος. Όταν έδινα χρήματα σε πόρνες νόμιζα ότι γα#$$#%σα τους πάντες. Τις μητέρες τους, τις αδερφές τους, τις ξαδέρφες τους. Κάποια φορά το είχα κάνει κιόλας… Έστηνα απίστευτα όργια με ολόκληρες οικογένειες. Ήμουν τρελαμένος».
Η φυλακή
Το 1992 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή και 30.000 δολάρια πρόστιμο όταν βρέθηκε ένοχος για τον βιασμό της 18χρονης φίλης του Ντεζιρέ Ουάσινγκτον.

Το σεξ δεν του έλλειψε ούτε στην φυλακή όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει μετά.
«Έκανα τόσο πολύ σεξ που δεν είχα τη δύναμη να πάω στο γυμναστήριο της φυλακής και να προπονηθώ. Γα@#$#σα μέσα στο κελί μου συνέχεια».
Αποφυλακίστηκε τρία χρόνια μετά λόγω καλής συμπεριφοράς.
Η φάρμα με την μαριχουάνα
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ξόδεψε τεράστια ποσά στην μαριχουάνα, ενώ είναι ιδιοκτήτης και μιας φυτείας στην Καλιφόρνια όπου η παραγωγή (υπό συνθήκες και όρια) είναι νόμιμη.
«Δε νομίζω ότι έχει άσχημες επιδράσεις. Ίσως πας για ύπνο αντί για ένα επαγγελματικό ραντεβού, αλλά πλην αυτού δε νομίζω ότι θα σε σκοτώσει» έγραψε στην αυτοβιογραφία του.
Ο θάνατος της κόρης του
Το τραγικότερο όμως επεισόδιο είναι και το πλέον πρόσφατο: Η τετράχρονη κόρη του πνίγηκε όταν ένα καλώδιο κάποιου διαδρόμου γυμναστικής της έσφιξε τον λαιμό.
Λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία, ο Τάϊσον παντρεύτηκε την τρίτη του γυναίκα, και ζει πλέον στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Έχει ως τώρα άλλα έξι παιδιά από διάφορες γυναίκες.
Το αφτί
Μιλώντας στο περιοδικό των Sunday Times, ο Τάισον αποκάλυψε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί: «Βλέπω τον Εβάντερ από καιρού εις καιρόν. Κάναμε και ένα διαφημιστικό μαζί για το ESPN και του έδωσα πίσω το αυτί του σε φορμαλδεΰδη!»

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε, ήταν ένα αξιολύπητο ράκος, μια κατάντια του ανθρώπινου είδους. «Δεν θέλω να πεθάνω» είπε συντετριμμένος, «είμαι στα πρόθυρα να πεθάνω, έχω φτάσει να σκέφτομαι να αυτοκτονήσω. Είμαι χωρίς αλκοόλ ή ναρκωτικά για 6 ημέρες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.