Παρίσι 2024: Ερευνα μετά την καταγγελία της Κελίφ για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο
Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα, μετά την καταγγελία για επιβαρυντική παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, που υπέβαλε η Αλγερινή πυγμάχος, Ιμάνε Κελίφ, ο οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εν μέσω «διαμάχης» για το φύλο της.
Πυγμαχία: Στην αντεπίθεση η Ιμάνι Κελίφ με μηνύσεις για διαδικτυακό εκφοβισμό
Καταγγελία για διαδικτυακό εκφοβισμό υπέβαλε η Ιμάνι Κελίφ μέσω του δικηγόρου της για τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σχετικά με το φύλο της.
Από οικοδόμος… Ολυμπιονίκης
Ο Νταβίντ Πίνα έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο για το Πράσινο Ακρωτήρι. Στην πυγμαχία, λίγους μήνες μετά από την δουλειά του σε οικοδομή για να επιβιώσει.
Παρίσι 2024: Αντεπίθεση της ΙΒΑ σε Μπαχ και ΔΟΕ για Κελίφ και Λιν
Οι, Ινάνι Κελίφ και η Λιν Γιουν-τινγκ, πυγμάχοι που εμπλέκονταν σε διαμάχη για το φύλο στον αθλητισμό στους Αγώνες του Παρισιού αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 αφού ένα τεστ χρωμοσώματος φύλου έδειξε ότι και οι δύο δεν ήταν επιλέξιμες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (ΙΒΑ).
ΔΟΕ: «Αυθαίρετα και αναξιόπιστα τα τεστ σε Κελίφ και Λιν»
Τα τεστ φύλου που διεξήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) στην Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία και την Λιν Γιου-τινγκ από την Ταϊβάν, στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που οδήγησαν στον αποκλεισμό τους, έγιναν κατά τρόπο αθέτιμο και στερούνταν αξιοπιστίας, δήλωσε σήμερα (4/8) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).
Μπαχ για Κελίφ και Λιν-Γιου-τινγκ: «Χωρίς αμφιβολία είναι γυναίκες»
Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ και η –δύο φορές- παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ταϊβάν, Λιν Γιου-τινγκ είναι γυναίκες που έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού παρά τη διαμάχη φύλου που έχει επισκιάσει τους αγώνες τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Τόμας Μπαχ.
Παρίσι 2024: Σάλος με την Κελίφ, αντιδράσεις Μελόνι, η απάντηση της ΔΟΕ
Η Ιταλίδα πυγμάχος Άτζελα Καρίνι, η οποία εγκατέλειψε την Πέμπτη (01/08) τον αγώνα της στα 66 κιλά στη φάση των «16» εναντίον της Αλγερινής Ιμανί Κελίφ μετά από 46 δευτερόλεπτα, λέει ότι δεν θεωρεί τον αγώνα ως ήττα. Η αντίπαλος της Καρίνι, Κελίφ, βρέθηκε στο επίκεντρο επειδή απέτυχε σε τεστ καταλληλότητας φύλου σε ένα τουρνουά πέρυσι.
Πυγμαχία: Πέθανε ο προπονητής της Σαμόα Λιονέλ Ελίκα Φατουπαϊτο στο Ολυμπιακό Χωριό
Τον θάνατο του Ομοσπονδιακού προπονητή της Σαμόα στην πυγμαχία, Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο, από ανακοπή καρδιάς, στο Ολυμπιακό χωριό, στο Παρίσι, θρηνεί ο παγκόσμιος αθλητισμός.