Ελλάδα – Ιταλία 7-6: Θρίαμβος για τη «γαλανόλευκη» με χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (highlights)

Η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ύστερα από νίκη με 7-6 της Ιταλίας, ενώ εξασφάλισε και την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα υπό τις οδηγίες της Αλεξίας Καμμένου κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο γυναικών και συνολικά το 13ο, ύστερα από τη νίκη με 7-6 στον μικρό τελικό κόντρα στην Ιταλία. Η «γαλανόλευκη» εκτός από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πανηγυρίζει και το «εισιτήριο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα προηγήθηκε με τις Νίνου, Μ. Πλευρίτου και Ασημάκη (3-1). Μάλιστα ενδιάμεσα η Σταματοπούλου απέκρουσε εντυπωσιακά πέναλτι των Ιταλίδων.

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο, η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Στην τελευταία περίοδο η Ιταλία με δύο απανάντητα γκολ μπήκε στο παιχνίδι.

Η αποβολή της Πάτρα και τα γκολ των Βιακάβα και Αβένιο με πέναλτι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Στα 3:30 η Ελευθεριάδου με οβίδα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία: Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.