Ο διαχρονικός Άντρο Μπούσλιε!

Απίθανο ρεκόρ από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Άντρο Μπούσλιε! Ποιοι άλλοι "ερυθρόλευκοι" τον ακολουθούν!

Η Κροατία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης,  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού, επικρατώντας στον «μικρό» τελικό της Ουγγαρίας με 10-7 και ανέβηκε για έβδομη σερί διοργάνωση στο βάθρο και ο Άντρο Μπούσλιε πρόσθεσε ένα σπουδαίο επίτευγμα στο προσωπικό του παλμαρέ.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν παρών και στις επτά αυτές διοργανώσεις! Ο 33χρονος παίκτης της Προ Ρέκο ήταν ήδη ο ρέκορντμαν συγκομιδής μεταλλίων στην υδατοσφαίριση, έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου το 2007 και το 2017, ενώ ήταν φιναλίστ το 2015 και έφυγε με το χάλκινο από τα Παγκόσμια του 2009, του 2011 και του 2013, πριν το φετινό.

Το ίδιο ρεκόρ με τον Μπούσλιε θα μπορούσε να έχει και ο Μάρο Γιόκοβιτς, όμως ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού είχε απουσιάσει από τη διοργάνωση της Ρώμης, το 2009. Οι δύο παίκτες μπήκαν μαζί στην εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο του 2005, όταν οι «χρβάτσκι» έχασαν στον «μικρό» τελικό από την Ελλάδα, και παραμένουν ως τώρα στις επάλξεις, έχοντας πανηγυρίσει επίσης ένα χρυσό και ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα χρυσό και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και αρκετές ακόμη διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Σέρβος Μπόμπαν Νίκιτς, είναι ο μοναδικός πολίστας που έχει κατακτήσει τρεις φορές τον παγκόσμιο τίτλο, το 2005, το 2009 και το 2015. Στις γυναίκες, αντίθετα, οι επτά από τις 13 παίκτριες που αγωνίστηκαν με τις ΗΠΑ στη Γκουανγκζού ανέβηκαν για τρίτη φορά στην κορυφή του κόσμου, αφού αποτελούν τη βάση της ομάδας που από το 2014 κι έπειτα έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Τρία χρυσά έχουν κατακτήσει και τρεις παλιότερες Αμερικανίδες πολίστριες, η Μπρέντα Βίλα, η Χέδερ Πέτρι και η Κάμι Κρεγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.