Ελλάδα-Ιταλία 12-9: Ελληνίδες γοργόνες στον τελικό του ευρωπαϊκού! (hls)

Η Εθνική γυναικών το έκανε ξανά! Θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κόντρα στην Ισπανία, με στόχο το πρώτο χρυσό μετάλλιο! Σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία.

Το ελληνικό γυναικείο πόλο και πάλι στα καλύτερα του! Η ανανεωμένη Εθνική μας πέταξε εκτός τελικού την Ιταλία, κερδίζοντας την στα ίσια με 12-10.

Η Εθνική μας ήταν καλύτερη από την αρχή έως το τέλος και είναι χαρακτηριστικό της υπεροχής της ότι δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης πίσω στο σκορ. Μετά το 2-2 του πρώτου οκταλέπτου, όταν η Ελλάδα σκόραρε και η Ιταλία απαντούσε, δεν υπήρξε ξανά ισοπαλία στο ματς, με τις «γαλανόλευκες»… γοργόνες να παίζουν ολοκληρωτικό πόλο και να φτάνουν στην σπουδαία νίκη-πρόκριση. Ιδιαίτερη μνεία στην γκολκίπερ μας, Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία ήταν απροσπέλαστη ειδικά στο τελευταίο οκτάλεπτο και εκμηδένισε τις ιταλικές ελπίδες για ανατροπή.

Αυτή θα είναι η 4η παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τα κορίτσια μας να θέλουν το πρώτο χρυσό μετάλλιο μετά τα ασημένια του 2010, του 2012 και του 2018.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 10-7, 12-9

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.