Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1: Ήταν… killer και κέρδισε (vids)

Οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και πλέον μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της τετράδας βάζοντας... φωτιά εν όψει των πλέι οφ, μετά και την σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Με γκολ των Μακέντα (39’) και Ιωαννίδη (82’) ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-1 στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ αν και ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Κρμέντσικ (84’).

Πλεόν οι Πράσινοι είναι δύο βαθμούς πίσω από τον Δικέφαλο του Βορρά στη μάχη της τετράδας, εν όψει φυσικά και των πλέι οφ, τα οποία θα απολαύσετε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports.

Το ματς:

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτός που απείλησε στο 13’. Ο Τζόλης σούταρε μέσα από την περιοχή, με το σουτ του να σταματάει πάνω στα σώματα. Στη συνέχεια η προσπάθεια του Ελ Καντουρί έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Α. Ζίβκοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σβαμπ σέντραρε από τα αριστερά, ο Σέρβος πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, η οποία ήταν άστοχη!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Μεγάλη ευκαιρία με Α. Ζίβκοβιτς (17′)

Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 25′, όμως το φαλτσαριστό του σουτ δεν ανησύχησε τον Διούδη. Στο 30′ ο στόπερ Κρέσπο (!) πήρε μέτρα στο γήπεδο, έφτασε μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, σουτάροντας λίγο άουτ.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Νέα απειλή με Κρέσπο (30′)

Σημείο… κλειδί του πρώτου μέρους ήταν το 39ο λεπτό, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του ματς. Ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο ματς, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου. 

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 1-0 (39′)

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» τον ρυθμό, αν και έχασε τον σκόρερ του 1-0 Μακέντα, με τραυματισμό στο 53’.

Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, με τον Χουάνκαρ να είναι πάλι στη σωστή θέση για να διώξει προ του Σφιντέρσκι, ο οποίος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 69’, όταν το σουτ του Αγιούμπ έξω από την περιοχή πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Εν τέλει το 2-0 ήρθε στο 82’, εκ νέου κόντρα στη ροή, με τον Ιωαννίδη να σκοράρει σε κενή εστία.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 2-0 (82′)

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με τον Κρμέντσικ δύο λεπτά μετά, με τον ΠΑΟΚ παρά τις προσπάθειές του να μην μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 2-1 (84′)

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Σκόρερ: 39’ Μακέντα, 82′ Ιωαννίδης – 84′ Κρμέντσικ

Κίτρινες: 34’ Μαουρίσιο, 62’ Μολό, 90+2’ Καρλίτος –  42’ Σφιντέρσκι, 65’ Κρέσπο, 76’ Μπάμπα, 88’ Κρμέντσικ, 90+4’  Ελ Καντουρί

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σχένκεφελντ,  Μολό, Νιάς, Μαουρίσιο,  Αγιούμπ (74’ Ενγκμπαγκοτό),  Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (81’ Καρλίτος), Μακέντα (53’ λ.τρ. Ιωαννίδης).
ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Κρέσπο,  Ίνγκασον,  Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (84’ Μουργκ), Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.