Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-2: Αμφίβολο(ς) Κούμαν(το) (hls)

Το νέο "στραβοπάτημα" των Καταλανών μα κυρίως η διαχείριση του αγώνα μέσα από τις επιλογές του Ολλανδού τεχνικού της Μπαρτσελόνα "άνοιξαν" εκ νέου συζήτηση για το μέλλον του. Έγραψε ιστορία ο Μέσι "πιάνοντας" τον Πελέ

Η τραγική αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα σε συνάρτηση με τη μαχητικότατη αλλά κι αποτελεσματικότατη Βαλένθια, ήταν τα βασικά συστατικά στο 2-2 των δύο ομάδων στο “Καμπ Νου”, που δεν επέτρεψε στον Λιονέλ Μέσι να γιορτάσει όπως θα ήθελε την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ του Πελέ, με την επίτευξη 643 τερμάτων με την ίδια ομάδα. 

Η προσδοκία να …. τριτώσει το καλό με τις εντός έδρας νίκες σε διαδοχικές αναμετρήσεις αποδείχτηκε ουτοπική με συνέπεια οι Καταλανοί να παραμείνουν – σχεδόν – στη μέση της βαθμολογίας. Παρά το καλό ξεκίνημα ως εικόνα, οι “Νυχτερίδες” ήταν αυτές που προηγήθηκαν στο 29′ όταν σε κόρνερ ο Γκριεζμάν βρέθηκε να μαρκάρει τον κατά πολύ ψηλότερό του Ντιακαμπί, τον οποίο έχασε παντελώς ο Γάλλος με συνέπεια να πιάσει ανενόχλητς την κεφαλιά κάνοντας το 0-1 κι ενώ στην προηγούμενη φάση ο Τερ Στέγκεν είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση, μια από τις πολλές στο ματς. Ο Γερμανός πορτιέρε ήταν αυτός που απέτρεψε τα χειρότερα για την ομάδα του σε κεφαλιά του Γκόμεζ λίγο μετά. 

Ακόμη κι η ισοφάριση ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, καθώς στις καθυστερήσεις σε αντεπίθεση ο Γκριεζμάν δέχτηκε μαρκάρισμα με τα χέρια από τον Γκαγιά εντός περιοχής. Αρχικά ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αρχηγό της Βαλένθια με συνέπεια εντονότατα παράπονα, είδε τη φάση ο ίδιος στο VAR, ακύρωσε την αποβολή, όχι και το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέσι, ο Ντομενέκ απέκρουσε αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Αργεντινός άσος με αρωγό την τύχη, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Με φόρα από τον επίλογο του πρώτου μέρους επέστρεψαν στο χορτάρι οι γηπεδούχοι κι επτά λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς, σε φάση διαρκείας ο Αραούχο με εκπληκτικό βολ πλανέ νίκησε τον εξαιρετικό Ντομενέκ για την ανατροπή. Το προβάδισμα όμως κράτησε λιγότερο από είκοσι λεπτά καθώς στο 69′ και πάλι σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Γκαγιά έβγαλε την παράλληλη σέντρα ο Μάξι Γκόμεζ πρόλαβε τον Μινγκέθα και “τσιμπώντας” την μπάλα διαμόρωφωσε το τελικό 2-2. Μεταξύ άλλων, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του Ρόναλντ Κούμαν ν’ αποσύρει τον Κοουτίνιο στο 79′, που ήταν ότι πλέον επικίνδυνο για την αντίπαλη εστία. 

Μπαρτσελόνα (Ρ. Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Αραούχο, Τζ. Άλμπα, Μπουσκέτς (46′ Ντε Γιονγκ), Γκριεζμάν (73′ Τρινκάο), Πέδρι (86′ Πιάνιτς), Κοουτίνιο (79′ Λενγκλέ), Μπρέιθγουεϊτ, Μέσι.

Βαλένθια (Χ. Γκράθια): Ντομένεκ, Βας, Γκαμπριέλ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Μούσα (42′ Άλεξ Μπλάνκο), Σολέρ, Ράτσιτς, Τσερίσεφ (90′ Λι), Γκέδες (87′ Βαγέχο), Μάξι Γκόμες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.