Μαρτίνο: «Έπρεπε να νικήσουμε»

Απογοητευμένος με την ήττα της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι από τη Χιλή, εμφανίστηκε ο Τάτα Μαρτίνο.
Δημοσίευση: 05/07/2015 - 09:30
Απογοητευμένος με την ήττα της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι από τη Χιλή, εμφανίστηκε ο Τάτα Μαρτίνο. Ο προπονητής της «αλμπισελέστε» υπογράμμισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη, σύμφωνα με την εικόνα της στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός απολογήθηκε για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως αλλαγή και όχι τον Κάρλος Τέβες.

Αρχικά, ο Μαρτίνο τόνισε: «Ζούμε μια παρόμοια κατάσταση με πέρσι, αλλά οι παίκτες έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, ήταν αφοσιωμένοι στο στόχο τους και θέλανε το τρόπαιο. Η Αργεντινή το άξιζε λίγο παραπάνω, αλλά στα πέναλτι δεν τα καταφέραμε. Είχαμε τρεις ευκαιρίες να σκοράρουμε. Δεν τα καταφέραμε όμως».

Στη συνέχεια, δήλωσε για την αλλαγή του Ντι Μαρία και την επιλογή του Ιγουαΐν αντί του Τέβες: «Η αλλαγή αυτή ήταν αναγκαστική. Ήθελα έναν ποδοσφαιριστή με τα ίδια στοιχεία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ρήγματα από τις πτέρυγες. Έβαλα τον Ιγκουαΐν γιατί ο Αγκουέρο ήταν κουρασμένος και ο Γκονζάλο είναι πιο ψηλός από τον Τέβες και θα μπορούσαν οι συμπαίκτες του να τον ψάξουν με ψηλές μπαλιές».

Σχετικά με τη γεύση, που του άφησε η συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Μαρτίνο τόνισε: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που ήμασταν μαζί, νομίζω ότι τα πήγαμε καλά».