Ο ασθενής βγήκε από το κώμα!

Η Ελλάδα κατάφερε στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2016 να πετύχει την πρώτη της νίκη σημειώνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ κόντρα στην Ουγγαρία (4-3) και έκλεισε αυτό τον κύκλο με θετικό τρόπο.

Η Ελλάδα κατάφερε στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2016 να πετύχει την πρώτη της νίκη σημειώνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ κόντρα στην Ουγγαρία (4-3) και έκλεισε αυτό τον κύκλο με θετικό τρόπο. 

Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα δείχνει να έχει σφυγμό αφού έσπασε την «κατάρα» του γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου είχε να σκοράρει εδώ και δύο χρόνια αφού η τελευταία φορά που επετεύχθη κάποιο τέρμα ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2013 κόντρα στη Ρουμανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. 

Έτσι, μπορεί αυτός ο «μαρτυρικός» όπως εξελίχθηκε κύκλος των προκριματικών να τελείωσε αλλά οι διεθνείς έδειξαν ότι έχουν πνοή, θέληση και όρεξη να αλλάξουν την αρνητική εικόνα που έχει η Εθνική εδώ και καιρό. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Κώστας Τσάνας επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1 με Καρνέζη να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο και Μόρα στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ ο Κίτσιου, αριστερό ο Σταφυλίδης, στο κέντρο οι Ταχτσίδης και Σάμαρης, αριστερά ο Πέλκας, δεξιά ο Μάνταλος, στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Φορτούνης. 

Απ’ την άλλη, Μπερντ Στοκ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Κίραλι να τοποθετείται κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Φιόλα, Γιουχάζ, Κάνταρ και Λεάντρο στην άμυνα, στο κέντρο οι Έλεκ και Γκέρα, δεξί χαφ ο Λόβρεντσιτς, αριστερό ο Τζούτζακ και επιθετικό δίδυμο οι Μπέντε και Νέμεθ.  

Σκόραρε νωρίς και «κάθισε»

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου κατάφερε να σκοράρει, για πρώτη φορά μάλιστα στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αυτά τα προκριματικά. 

Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό, ο Κίτσιου πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Σταφυλίδης στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κίραλι και έδωσε το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού ο ρυθμός έπεσε με την Ουγγαρία να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσε η ώρα. 

Η πρώτη απειλητική στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 22ο λεπτό. Ο Τζούτζακ επεχείρησε ένα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και από αυτή την κόντρα ο Μπούντε ευνοήθηκε βάζοντας την προβολή μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. 

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ελλάδας να απειλήσει. Ο Πέλκας, έπειτα από ατομική ενέργεια, βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά αλλά το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Ουγγαρίας. 

Αφού δεν ήρθε το 2-0 στο 26ο λεπτό οι Ούγγροι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Λεάντρο πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Λόβρεντσιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.  Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν ότι αυτό το γκολ δεν τους ήταν αρκετό καθώς ήθελαν τη νίκη πάση θυσία και έτσι πάλεψαν και για ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά αυτό τελικά δεν ήρθε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Επιτέλους γκολ!

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι θέλοντας νε πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να φτάσουν στην ανατροπή. Έτσι, στο 54ο λεπτό ήρθε το 2-1 για την Ουγγαρία με έναν παλιό μας γνώριμο να σκοράρει. 

Συγκεκριμένα, ο Τζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Νέμεθ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε για το 2-1. 

Ωστόσο, η Εθνική δεν πτοήθηκε, συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της και να πιέζει και έτσι δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-2. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ταχτσίδη και εκείνος με ένα άπιαστο σουτ από τα όρια της περιοχής ισοφάρισε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Το 2-2 έμοιαζε να είναι το τελικό σκορ αλλά ένα τέταρτο πριν λήξει η αναμέτρηση οι Ούγγροι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ. Ο νεοεισελθών Κόλμαρ μετά από ατομική ενέργεια πάσαρε στον Νέμεθ και εκείνος με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τρίτο για την ομάδα του. 

Οι δύο ομάδες έπαιζαν ελεύθερα αφού η Ουγγαρία δεν προλάβαινε για τη δεύτερη θέση μιας και η Ρουμανία νικούσε στα Νησιά Φερόες και έτσι η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση. 

Στο 79ο λεπτό ο Ταχτσίδης βρήκε υπέροχα τον Μήτρογλου και ο επιθετικός της Μπενφίκα πλάσαρε εύστοχα για το 3-3. Τελικά, η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη σε αυτά τα προκριματικά αφού στο 86ο λεπτό ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά και ο Κονέ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-3. 

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35′ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63′ Τζανετόπουλος), Πέλκας, Φορτούνης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (73′ Κονέ), Σάμαρης, Μήτρογλου

Ουγγαρία (Μπ. Στορκ):
Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Λεάντρο, Γιουχάζ, Έλεκ, Τζούτζακ (70′ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71′ Νάγκι), Μπέντε, Λόβρεντσιτς (61′ Νίκολιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.