Κούγιας: «Πρωταγωνιστήσαμε υπέρ της απόφασης» (video)

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ΑΕΛ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, καθώς τον θεωρεί απαραίτητο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ΑΕΛ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, καθώς τον θεωρεί απαραίτητο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ:

Για την απόφαση υπέρ του Παναθηναϊκού:

«Εφόσον η ΕΠΟ συνεχίσει να έχει την ίδια συμπεριφορά απέναντι στις αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ, όπου εθιμικά τις επικυρώνει, όπως είχε κάνει με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2015 που για πρώτη φορά θεσπίστηκε ως κύρωση ο υποβιβασμός για της μη αδειοδοτούμενες ομάδες -γιατί επρόκετο περί αποφάσεως της Σούπερ Λίγκα, δεν ήταν κανονιστική διάταξης-, τότε ναι, πράγματι ο Παναθηναϊκός όσον αφορά τον υποβιβασμό λόγω μη αδειοδότησης, σήμερα εξασφάλισε τη σωτηρία του. Απ’ ότι καταλαβαίνω έχετε πληροφορηθεί τις πλειοψηφίες».

Για το ότι η ΑΕΛ ήταν υπέρ της απόφασης:
«Εμείς πρωταγωνιστήσαμε σαν ΑΕΛ και νομίζω ότι βοηθήσαμε και τους συναδέλφους να πάρουν τη σωστή απόφαση. Εγώ το έχω πει εξαρχής ότι θεωρώ αδιανόητο να έχουμε οι ομάδες με τους μικρούς προϋπολογισμούς τη δυνατότητα να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στην κατηγορία. Ήταν μοναδική ευκαιρία γιατί οι μικρές ΠΑΕ κράτησαν τον Παναθηναϊκό στην κατηγοηρία, μόνο δύο ΠΑΕ από τις μεγάλες στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ο ΠΑΟΚ και το μπλοκ των ομάδων που φαίνεται ότι ελέγχει πλέον ο ΠΑΟΚ ήταν κατά της αποφάσεως αυτής και ήθελαν τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς και ο Αστέρας, ο οποίος είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς δεν είναι σε αυτό το μπλοκ, έχεις τις προσωπικές του διαφορές με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και ήταν συνεπής σ’ αυτό που πίστευε. Είπα στους συναδέλφους μου ότι εμείς πρέπει να δώσουμε μαθήματα του κοινωνικού χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και επειδή η δική μου προσέγγιση ήταν και είναι ότι είναι αδιανότητο το ελληνικό ποδόσφαιρο να στερείται της παρουσίας ενός εκ των τεσσάρων πυλώνων του, που ουσιαστικά είναι κι αυτοί που έλκουν το ενδιαφέρον των νεαρών, οι οποίοι εξελλίσσονται σαν προσωπικότητες και ταυτίζονται με μια ομάδα, να έχουμ τη δυνατότητα να δώσουμε εμείς μάθημα συμπεριφοράς και να δείξουμε στους μεγάλους που μας έχουν κατακρεουργήσει οικονομικά ένα μάθημα και ειδικά στον Παναθηναϊκό, που οποιαδήποτε αίτημα προβάλλαμε σα μικρότερες ΠΑΕ οικονομικό, το οποίο απαιτούσε την ομοφωνία καθώς ξέρετε, προέβαλλε μέσω της κυρίας Μπαλωμένου και του κυρίου Παναγόπουλου συνεχώς βέτο, να δείξουμε ότι εμείς βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα. Και είναι αλήθεια ότι σήμερα ήταν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και με συναισθηματικό υπόβαθρο, αλλά και με ρεαλιστικό υπόβαθρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης