Πρέκας: «Πολύ καλή δουλειά για 35 λεπτά κόντρα στην Ισπανία»

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτριών του, ενόψει του "τελικού" με την Τσεχία για την φάση των "16" του Ευρωμπάσκετ 2023.

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Πέτρος Πρέκας, αλλά και η αρχηγός Κατερίνα Σωτηρίου κρατούν την πολύ καλή προσπάθεια της ελληνικής ομάδας απέναντι στην Ισπανία. Πλέον αμφότεροι στρέφουν την προσοχή τους στον κρίσιμο αγώνα της Δευτέρας (19/6, 18.00, NOVASPORTS) απέναντι στην Τσεχία, με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

«Συγχαρητήρια στην Ισπανία για την πρώτη θέση. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά για 35 λεπτά στην άμυνα, αλλά η Ισπανία πέτυχε κάποια σημαντικά σουτ και πήρε διψήφια διαφορά. Η Ισπανία έπαιξε πολύ κλειστά πάνω στην Φασούλα, δυσκόλεψε την ομάδα μας στο να της περάσει την μπάλα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και παίζει καταπληκτική άμυνα. Πάντως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Πρέκας.

Η Κατερίνα Σωτηρίου είπε: «Συγχαρητήρια στην Ισπανία, αλλά και στη δική μας ομάδα, το σταφ και σε όσους είναι κοντά σε αυτή την ομάδα. Νιώθουμε φανταστικά. Μια νίκη εδώ, σε αυτή τη διοργάνωση, ήταν κάτι σπουδαίο και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ένα ακόμη βήμα. Είχαμε πολύ καλή προσέγγιση και δείξαμε χαρακτήρα, κάτι που είναι σημαντικό για το μέλλον της ομάδας. Αντιδράσαμε μετά από μια κακή ήττα, όπως ήταν αυτή από το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα. Έπρεπε όμως να διαχειριστούμε και μια μεγάλη νίκη, όπως ήταν αυτή επί της Λετονίας και το κάναμε. Θεωρώ πως παίξαμε εξαιρετικά απέναντι στην Ισπανία, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου και κάποιες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε μια ακόμη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενες, αλλά αυτό σταματά απόψε. Σαν άνθρωπος πιστεύω πολύ στην αυτοβελτίωση και το μπάσκετ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Περνάμε πολλή ώρα στο παρκέ, βάζουμε μεγάλη προσπάθεια και εγώ θέλω να προσφέρω την ενέργεια και την εμπειρία μου στα νεότερα παιδιά. Είμαι χαρούμενη που ακόμη και τώρα εξακολουθώ να μαθαίνω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.