Αποφάσισαν για κλάσματα δευτερολέπτων

Την Πέμπτη το μεσημέρι στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ θα κριθεί η τύχη του αγώνα ΚΑΟ Δράμας-Νέας Κηφισιάς που είχε βρει νικητές τους δευτέρους(76-77) με το τρίποντο του Τσαλδάρη στην εκπνοή και ύστερα από 5λεπτη παράταση.

Την Πέμπτη το μεσημέρι στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ θα κριθεί  η τύχη του αγώνα ΚΑΟ Δράμας-Νέας Κηφισιάς που είχε βρει νικητές τους δευτέρους(76-77) με το τρίποντο του Τσαλδάρη στην εκπνοή και ύστερα από 5λεπτη παράταση.

Ένα τρίποντο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των Δραμινών και πολύ συζήτηση σε τα media και όχι μόνο για το αν είναι εμπρόθεσμο ή όχι.
Όσες φορές και να το δει κανείς ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν βγάζει. Ακόμα και στις εκπομπές τις τηλεόρασης χρειάστηκε πολύ δουλειά και ψάξιμο καρέ καρέ για να διαπιστωθεί αν τα λαμπάκια στο ταμπλό ανάβουν με την μπάλα στα χέρια του Τσαλδάρη η αφού αυτή έχει φύγει από τα χέρια του.
Το σίγουρο είναι ότι ο ήχος της κόρνας ακούστηκε όταν η μπάλα ταξίδευε προς το καλάθι κάτι το οποίο φαίνεται τόσο από το τηλεοπτικό πλάνο όσο και από την μαρτυρία των διαιτητών άλλα και όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιχνίδια κρίνονται στα γήπεδα και σύμφωνα με τα δεδομένα του αγώνα οι διαιτητές έπραξαν σωστά καθώς και οι τρείς είχαν την ίδια άποψη, δηλαδή πως το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο.
Επιπλέον οι διαιτητές κλήθηκαν να πάρουν μια καθοριστική απόφαση χωρίς την συμβολή του instant replay αφού το ματς δεν ήταν τηλεοπτικό. Παράλληλα ο ήχος της κόρνας δεν ήταν συγχρονισμένος όπως όφειλε με τα λαμπάκια στο ταμπλό, ενώ δεν είχαν στη διάθεση τους  τα precision time, τα χρονόμετρα χειρός με τα οποία οι διαιτητές σταματάνε μόνοι τους το χρόνο μετά από κάθε σφύριγμα τους, στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. Για όλα αυτά φυσικά η ευθύνη βαραίνει τους γηπεδούχους, καθώς  τα τεχνικά προβλήματα  δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στην εξέλιξη του ματς.

Λέμε ξανά πως τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο. Η Κηφισιά νίκησε και με δεδομένο την δυσκολία που αντιμετώπισε η πλειοψηφία όσων είδαν το βίντεο να βγάλει συμπέρασμα για το αν μετράει η όχι, μάλλον νίκησε δίκαια. Οι διαιτητές κληθήκαν να αποφασίσουν για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου, χωρίς την βοήθεια της τεχνολογίας και όπως φαίνεται αποφάσισαν σωστά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.