Οι αθλητές που προκρίθηκαν για το Τόκιο από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας έκλεισε προχτές τις μεγάλες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που για σχεδόν έναν μήνα οργάνωσε διαδοχικά και σε συνθήκες «φούσκας» η Ντόχα του Κατάρ.

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ασίας έκλεισε προχτές τις μεγάλες διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που για σχεδόν έναν μήνα οργάνωσε διαδοχικά και σε συνθήκες «φούσκας» η Ντόχα του Κατάρ.

Η αρχή έγινε με το Middle East Hub του φορέα World Table Tennis, δηλαδή τα δύο επαμειβόμενα όπεν Contender, ακολούθησε στα μέσα του μήνα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού, που είχε και ελληνική συμμετοχή και στο τριήμερο 18 με 20 του μήνα διεξήχθη στην ίδια πόλη το Προολυμπιακό της Ασίας, το οποίο δεν αφορούσε μόνο στο απλό, αλλά και στο διπλό μικτό.

Στο απλό δόθηκαν από τέσσερα (4) ολυμπιακά «εισιτήρια» σε άνδρες και γυναίκες, που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμες περιοχές, ενώ μία πρόκριση για το Τόκιο υπήρχε γενικά για το διπλό μικτό. Θα αναφέρουμε τους αθλητές, που έφτασαν στον μεγάλο στόχο, καθώς τα Προολυμπιακά μετρούν και για τον αριθμό των ολυμπιακών προκρίσεων από την παγκόσμια κατάταξη, κριτήριο που ενδιαφέρει τον Παναγιώτη Γκιώνη στην προσπάθειά του να περάσει στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Από τα ηπειρωτικά Προολυμπιακά του απλού έρχεται μετά αυτό της Λατινικής Αμερικής, που θα γίνει στο Ροζάριο της Αργεντινής από τις 13 έως τις 17 Απριλίου. Εκτός από το απλό θα δώσει κι αυτό μια πρόκριση στο διπλό μικτό κι επίσης μπορεί να επηρεάσει αριθμητικά το κριτήριο του διεθνούς ranking list.

Σε δύο στάδια χωρίστηκε στην Ντόχα και το Προολυμπιακό της Ασίας, εκτός από κάποιες περιοχές, στις οποίες ήταν ελάχιστες οι συμμετοχές. Την πρωτιά και την πρόκριση στους άνδρες κατέκτησαν ο Λαγκβασούρεν Ενκιμπάτ από τη Μογγολία για την East Asia, ο Τσιου Ζε Γιου Κλάρενς από τη Σιγκαπούρη για τη South East Asia, ο Ινδός Σατιγιάν Γκνανασεκαράν για τη South Asia και ο Νίμα Αλαμιάν από το Ιράν για τη Central Asia.

Στις γυναίκες πρώτευσαν κι εξασφάλισαν τη θέση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Ινδή Σουτίρτα Μουκέργιε για τη South Asia, η Μπολόρ-Ερντένε Μπατμούνκ από τη Μογγολία για την East Asia, η Αναστασίγια Λάβροβα από το Καζακστάν για τη Central Asia και η Οραβάν Παράνανγκ από την Ταϊλάνδη για τη South East Asia. Η τελευταία, ήταν η αθλήτρια, που είχε αποκλείσει την Κατερίνα Τόλιου στον 1ο γύρο του Παγκοσμίου Προολυμπιακού τουρνουά.

Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο Προολυμπιακό για τη Δυτική Ασία (West Asia) είχε διοργανωθεί τον Φεβρουάριο του 2020, πριν από την πανδημία δηλαδή, στο Αμάν της Ιορδανίας. Στους άνδρες είχε πάρει την πρόκριση ο Αλί Αλχαντραουί από τη Σαουδική Αραβία και στις γυναίκες η Χεντ Ζάζα από τη Συρία. Μόλις 11 ετών η κοπέλα, έγινε η νεότερος αθλητής, που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Στο Ali Bin Hamad Al Attiyah Arena έγιναν και οι αγώνες πρόκρισης για το διπλό μικτό και αφορούσαν όλη την Ασία. Στην 1η θέση και την πρόκριση έφτασαν οι Σαράθ Καμάλ Ατσάντα/Μάνικα Μπατρά από την Ινδία, που στον τελικό έκαναν την έκπληξη με 4-2 σετ απέναντι στους Κορεάτες Λι Σανγκ Σου/Τζεόν Τζιχέ.  

Θυμίζουμε ότι το Προολυμπιακό της Ευρώπης είναι να διεξαχθεί στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 21 έως τις 25 Απριλίου και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να «κατεβάσει» έως 2 αθλητές και 2 αθλήτριες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.