Παραμονή στην Premier League: Αυτό που θέλουν οι εμπλεκόμενοι

Το απόγευμα της Κυριακής πέφτει η αυλαία της Premier League και τρεις ομάδες δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, δεδομένα δύο εξ αυτών δεν θα τα καταφέρουν.

Στην κορυφή της Premier League τα πάντα έχουν κριθεί με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει στρέψει το βλέμμα της σε ένα μυθικό treble και τις Άρσεναλ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκέφτονται τους ομίλους του Champions League. Λίβερπουλ και Μπράιτον έχουν εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ενώ η Άστον Βίλα με αντεπίθεση από τότε που ανέλαβε ο Ούναϊ Έμερι έχει ανοικτή την πόρτα του Conference με την Τότεναμ στην αναμονή.

Η μεγάλη μάχη γίνεται στο βυθό της βαθμολογίας. Η Σάουθαμπτον έχει υποβιβαστεί στην Championship (από την οποία έχουν προβιβαστεί Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) και δύο εκ των Λιντς (31 βαθ.), Λέστερ (31 βαθμ.) κι Έβερτον (33 βαθμ.) θα επιστρέψουν στη δεύτερη κατηγορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Έβερτον

Η κατάσταση είναι απλή για τα «Ζαχαρωτά». Mε εντός έδρας νίκη επί της Μπόρνμουθ παραμένουν στην αγγλική ελίτ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των υπολοίπων.  Θεωρητικά η ομάδα του Σον Ντάις έχει πιο εύκολο έργο συγκριτικά με τους άλλους δύο, αφού παίζει στην έδρα της και ορίζει τη μοίρα της. Η πιθανότητα απουσίας του Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν επηρεάζει ξεκάθαρα το επιθετικό κομμάτι για τον σύλλογο του Λίβερπουλ, που βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού στις πρώτες ημέρες του μήνα μετά την ισοπαλία 2-2 στο Λέστερ και το εντυπωσιακό 5-1 στο Μπράιτον. Η φυσιολογική ήττα από την Σίτι δεν άλλαξε το dna της ομάδας από τότε που την ανέλαβε ο Ντάις: μάχη μέχρι τέλους, όπως φάνηκε και στο γκολ ισοφάρισης στο «Μόλινιου» κόντρα στη Γουλβς.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου: Μπόρνμουθ-Έβερτον 3-0

Tελευταία φορά που έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία: 1953-54

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Λέστερ

H «λευκή» ισοπαλία στον αγγλικό Βορρά με τη Νιούκαστλ την προηγούμενη Δευτέρα σημαίνει πως η Λέστερ δεν ορίζει τη μοίρα της. Για να μείνει στην Premier League η πρωταθλήτρια του 2016 καλείται να νικήσει στην Γουέστ Χαμ και να ελπίζει την ίδια στιγμή η Έβερτον να μην νικήσει την Μπόρνμουθ. Σε περίπτωση νίκης για τις «Αλεπούδες» και ισοπαλίας της Έβερτον τότε το σύνολο του Ντιν Σμιθ θα υπερτερεί στην ισοβαθμία χάρη στην καλύτερη διαφορά γκολ. Η Λέστερ έχει και την ισοβαθμία με την Λιντς, άρα μπορεί να ελπίζει. Σίγουρα ενθαρρυντικό για εκείνη το γεγονός πως κατάφερε ύστερα από 22 παιχνίδια να κρατήσει το 0 στην εστία της.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου: Γουέστ Χαμ-Λέστερ 0-2

Τελευταία φορά που έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία: 2013-2014

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Λιντς

Το έργο της Λιντς είναι και το πιο δύσκολο, τουλάχιστον φαινομενικά. Η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς πρέπει να νικήσει την Τότεναμ, για να έχει μια βάση εκκίνησης. Από εκεί και πέρα εύχεται η Λέστερ να μην νικήσει, ενώ το ίδιο χρειάζεται κι από την Έβερτον. Το ιδανικό για εκείνη θα ήταν να ηττηθούν αμφότερες και με δικό της τρίποντο να παραμείνει στην κατηγορία. Εάν Λέστερ και Έβερτον έρθουν ισόπαλες, τότε η Λιντς πρέπει να νικήσει την Τότεναμ με διαφορά 3 γκολ. Κοινώς χρειάζεται ένα μικρό θαύμα…

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου: Τότεναμ-Λιντς 4-3

Tελευταία φορά που έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία: 2019-2020


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.