Μπράιτον-Έβερτον 1-5: «Πεντάρα» σωτηρίας! (hls)

Σπουδαίο τρίποντο για τα Ζαχαρωτά, με το οποίο βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη! Στην έβδομη θέση παρέμειναν οι Γλάροι.

Μια μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Μπράιτον πήρε με 5-1 η Έβερτον, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League. Τα Ζαχαρωτά πραγματοποίησαν μια «μαγική» εμφάνιση και πήραν το τρίποντο με τα γκολ των Ντουκουρέ (1′, 29), Στιλ (35′ αυτ.) και ΜακΝιλ (76′, 90+6′).

Παρά τις πολλές τους ευκαιρίες, οι Γλάροι το μόνο που κατάφεραν ήταν να σκοράρουν το γκολ της τιμής με τον Μακ Άλιστερ (81′).

Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, το σύνολο του Σον Ντάις βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, έφτασε τους 32 βαθμούς και τη 16η θέση, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Ντε Ζέρμπι και οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν έβδομοι με 55 πόντους.

Ονειρικό ημίχρονο!

Ένα πρώτο μέρος βγαλμένο από τα πιο… τρελά όνειρα των οπαδών της Έβερτον πραγματοποίησε στο «Amex Stadium» το σύνολο του Σον Ντάις. Μόλις στα 33” οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίθεση, με τον Ντουκουρέ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Κάλβερτ-Λιούιν και να νικάει τον Στιλ για το 1-0!

Ύστερα από αυτή την ψυχρολουσία η Μπράιτον προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως κάθε επίθεσή της σταματούσε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μέρσεσαϊντ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, δέκτηκαν και δεύτερο γκολ στο 29′.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος διπλασίασε τα δικά του και της Έβερτον με παρόμοιο τρόπο, μετατρέποντας αυτή τη φορά την πάσα του ΜακΝιλ σε γκολ! Έξι λεπτά μετά η τρομερή εμφάνιση των Ζαχαρωτών συνεχίστηκε φτάνοντας στο 3-0!

Ο Στιλ είχε λάθος τοποθέτηση στο κορμί του, στάθηκε και άτυχος με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί του πόδι και αυτή κατέληξε στα δίκτυα του, με τον ίδιο να χρεώνεται το τέρμα! Απίστευτο ημίχρονο για τους παίκτες του Σον Ντάις, το οποίο τους βρήκε να προηγούνται άνετα με τρία γκολ διαφορά…

Ευκαιρίες η Μπράιτον, γκολ η Έβερτον!

Μονόλος της Μπράιτον ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με το σύνολο του Ντε Ζέρμπι να είναι διαρκώς στην επίθεση και να δημιουργεί τη μία τελική μετά την άλλη. Σημαντικότερη όλων ήταν το δοκάρι του Μακ Άλιστερ στο 67′, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Πίκφορντ έκανε μία από τις αποκρούσεις της σεζόν κρατώντας το 3-0 για την ομάδα του.

Και ύστερα από αυτή, σε νέα αντεπίθεση, η Έβερτον βρήκε και τέταρτο τέρμα. Ο ΜακΝιλ βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ, τον οποίο και πέρασε πριν μπει με την μπάλα στα δίκτυα για το 4-0 των Ζαχαρωτών στο 76′!

Γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους… απάντησαν με πέμπτο οι φιλοξενούμενοι!

Τελικά οι Γλάροι βρήκαν ένα από τα γκολ που έψαχναν στο 81′, με λίγο… τυχερό τρόπο! Ο Μιτόμα έκανε την προβολή, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και μετά πάνω στον πεσμένο Μακ Άλιστερ, για το 4-1!

Όμως στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ΜακΝιλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι (90+6′) σε… αντεπίθεση και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης των Ζαχαρωτών!

Έτσι η Έβερτον να πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που τη φέρνει κοντά στην παραμονή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.