Προημιτελικά η Παπαδημητρίου στο U17 του κροατικού Youth Contender επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Μία εξαιρετική αγωνιστική μέρα από την αρχή μέχρι το τέλος οδήγησε τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου στην πρώτη 8άδα της κατηγορίας για αθλήτριες έως 17 ετών στο κροατικό όπεν νέων, που άρχισε σήμερα στο Βαραζντίν.

Με συνολικά τέσσερις νίκες σε ισάριθμούς αγώνες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών μπήκε στα προημιτελικά και πέτυχε ήδη ένα πολύ καλό πλασάρισμα. Στην πρώτη φάση αναδείχτηκε νικήτρια του ομίλου της και αργότερα στα νοκ άουτ προχώρησε τρεις γύρους, με τον 1ο να τον περνά χωρίς αγώνα, στον 2ο να κάνει εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα σε Ρουμάνα αθλήτρια από 0-2 πίσω στα σετ και στον 3ο να επιβάλλεται στα τρία σετ. Αύριο ο βαθμός δυσκολίας γίνεται αισθητά μεγαλύτερος. H Παπαδημητρίου θα παλέψει το απόγευμα για την είσοδο στα μετάλλια κόντρα στην Έλενα Ζαχαρία, η οποία είναι 1ο φαβορί του τουρνουά τόσο στο Under 17 όσο και στο Under 19. Η θαυμάσια Ρουμάνα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων το 2018 και το 2019, ενώ φέτος στην ίδια πόλη, το Βαραζντίν, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό νεανίδων και δευτεραθλήτρια στο διπλό μικτό νέων.

Το πρώτο μέρος του κροατικού Youth Contender περιλαμβάνει τους αγώνες των κοριτσιών. Η αριστερόχειρας διεθνής μας θ’ αγωνιστεί αύριο και στην ηλικιακή κατηγορία U19.

Στην πρώτη φάση του Under 17 σχηματίστηκαν 20 γκρουπ και η Παπαδημητρίου ήταν επικεφαλής στο 7ο. Βρήκε αμέσως καλό ρυθμό και με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς προκρίθηκε στα νοκ άουτ με την 1η θέση.

Στην πρεμιέρα κατέβαλλε την Ουγγαρέζα Σέρτζε Αντάμικ με 3-1 σετ (11-4, 11-7, 10-12, 11-5). Λίγες ώρες αργότερα νίκησε και τη Σλοβάκα Νίνα Νταρόνκοβα με 3-0 (11-7 11-8, 11-4) και εξασφάλισε την πρωτιά πριν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές του γκρουπ.

Το απόγευμα άρχισε το ταμπλό των «64». Η Παπαδημητρίου είχε bye στον 1ο γύρο και στους «32» βγήκε αλώβητη από μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Στην αναμέτρηση με την Αλέσια-Σοφία Σφερλέα δεν ήταν καλή στα πρώτα σετ και τα έχασε με διαφορά. Μετά ανέβασε την απόδοσή της, «βρήκε» καλύτερα την τακτική και τα χτυπήματα της Ρουμάνας κι έφτασε στη νίκη με 3-2. Πήρε το 4ο σετ στην παράταση και εύκολα το τελευταίο χάρη σε δυνατή εκκίνηση (4-11, 5-11, 11-6, 12-10, 11-3).

Το βράδυ στη 16άδα η αντίπαλος ήταν πιο βατή και η Παπαδημητρίου κρατώντας τον καλό ρυθμό πέρασε το παιχνίδι της. Επιβλήθηκε με 3-0 της Μαρκάμπο Μάγκντιεβα από το Ουζμπεκιστάν και είχε καλές επιλογές στο 2ο και το 3ο σετ που ήταν αμφίρροπα (11-2, 11-8, 12-10). Η προσεχής αντίπαλος, η Ζαχαρία έχει προχωρήσει στο αγώνισμα χωρίς να χάσει σετ, σε δύο ματς στο γκρουπ και άλλα δύο στο ταμπλό.  

Η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής ομίλου και στην κατηγορία αθλητριών έως 19 ετών, συγκεκριμένα στο 14ο και τελευταίο της πρώτης φάσης. Η 17χρονη αθλήτρια θ’ αντιμετωπίσει αύριο τη Ρωσίδα Λιούμποφ Τέντσερ, την Κροάτισσα Τένα Κόβατσεκ και την Ινδή Ντίπακ Γκοπράντε. Οι δύο πρώτες αθλήτριες περνούν στα νοκ άουτ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.