Έρικσεν: Θα του τοποθετηθεί βηματοδότης, ποιες οι πιθανότητες να ξαναπαίξει

Η ομοσπονδία της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί βηματοδότης στον Κρίστιαν Έρικσεν, τι λέει ειδικός για το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά.

Ο Δανός μέσος ως γνωστόν υπέστη καρδιακή ανακοπή το περασμένο Σάββατο στο ματς με τη Φινλανδία στην Κοπεγχάγη και νοσηλεύεται.

Η DBU ανακοίνωσε ότι έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 29χρονος, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την τοποθέτηση βηματοδότη.

«Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του».

Μιλώντας στην εφημερίδα Ekstra Bladet, ο επικεφαλής έρευνας στην Ένωση Καρδιολόγων Δανίας Γκούναρ Γκίσλασον τόνισε ότι με αυτή τη λύση είναι εφικτό ο Έρικσεν να καταφέρει να επιστρέψει στη δράση.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια συσκευή φέρει και ο Ολλανδός διεθνής Ντέιλι Μπλιντ,  ο οποίος είχε παρουσιάσει πρόβλημα στην καρδιά το 2020 αλλά συνεχίζει κανονικά την καριέρα του.

«Κατ’ αρχήν είναι δυνατόν να συνεχίσει, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση, όλα εξαρτώνται από το υποκείμενο νόσημα. Πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στον ασθενή, τους γιατρούς και τις ομάδες που εμπλέκονται προκειμένου να καταστεί σαφές το ρίσκο. Είναι μία ασφάλεια ζωής και σώζει ζωές». τόνισε ο Γκίσλασον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.