Ο γενναίος Γιούργκεν Κλοπ

Ο Γιώργος Λιώρης αναλύει στο προσωπικό του blog την επική ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Ντόρτμουντ και το "μαγικό ραβδάκι" που έχει ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακάλυψε στα ακασικά αρχεία της Λίβερπουλ τις δυνάμεις εκείνες που την οδήγησαν σε ακόμη μία σπουδαία ανατροπή, αυτή τη φορά εις βάρος της Ντόρτμουντ. 

Όταν οι «κόκκινοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με δύο γκολ στην πλάτη, το «Άνφιλντ» πλημμύρισε με αυτή την θεμελιώδη δύναμη που κληρονομεί η βαριά φανέλα από το παρελθόν της για να διαλύσει το σκοτάδι της αποτυχίας. 

Ο Κλοπ ανακάλεσε το πνεύμα της ομάδας από τον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης στο Champions League το 2005, για να αναζωπυρώσει τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών του και τις αισθητά ψαλιδισμένες, όχι όμως εκμηδενισμένες πιθανότητες να βρεθούν στα ημιτελικά του Europa League.

Ενίοτε η ψυχή και ο χαρακτήρας μπορούν να βγουν πάνω από την ποιότητα και τη ρώμη. Όποτε αυτό συμβαίνει η ιστορία καταγράφει κατορθώματα στις σελίδες της. Για να συμβεί όμως χρειάζεται εκείνος ο άνεμος που θα σηκώσει τα κύματα. Που θα ανατρέψει ό,τι δημιουργείται, που θα αλλάξει τη ροή. 

Ο Κλοπ «φύσηξε» δυνατά για να ανατρέψει ό,τι είχε εξουδετερώσει τα πλάνα του. Τα δύο γκολ της Ντόρτμουντ στο πρώτο ημίχρονο τον έκαναν, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το χαρτί με το πλάνο του και τις σημειώσεις για το παιχνίδι. Αυτά πλέον δεν είχαν καμία δύναμη…Κοιτώντας γύρω του μέσα από τα γυαλιά του έψαξε και βρήκε το αντικλείδι για να ελευθερώσει τη γενναιότητα. 

«At half-time, with the score we had, it’s difficult to stay brave…». Με το σκορ του ημιχρόνου ήταν δύσκολο να μείνουμε γενναίοι, είπε μετά το τέλος. Ωστόσο μόνο τέτοιες συνθήκες γεννούν τη γενναιότητα, αρκεί να υπάρχει εκείνος που θα τη βγάλει στην επιφάνεια, θα συμπληρώναμε εμείς…

Τη γενναιότητα που αντικατοπτρίζεται στους πανηγυρισμούς του στα γκολ, για να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα, αλλά και την έλλειψη πανηγυρισμού σε αυτό του Λόβρεν που έριχνε στο καναβάτσο την προηγούμενη αγαπημένη του. Όταν η Ντόρτμουντ γονάτισε στο τέλος από το τέρμα του Κροάτη, ο Κλοπ δεν πανηγύρισε. Άπλωσε το βλέμμα του στο χώρο και αφουγκράστηκε το μεγαλείο που τύλιγε τον ίδιο και τους παίκτες του. Ένιωσε να διαρρέει το κορμί του η γενναιότητα που απαιτούσε η στιγμή για να μείνει ψύχραιμος τιμώντας το παρελθόν του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.