Ο «έφηβος» Ματιέ και η μάχη του ΠΑΟΚ για τα κεκτημένα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την μονομαχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην εφετινή κούρσα για τον τίτλο που ήδη ξεκίνησε

Είναι μάλλον βέβαιο. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα πάνε παρέα ως το τέλος και σχεδόν χέρι-χέρι. Για τον δρόμο προς τον τίτλο ο λόγος. 

Ανεξάρτητα αν ο ΠΑΟΚ με τον Άμπελ Φερέιρα ψάχνει ακόμα τα πατήματά του και δεν εμπνέει την ίδια σιγουριά με πέρυσι, παραμένει αήττητος επί 18 μήνες (από 4/3/18 και το 3-2 στην Τρίπολη) και πέρασε από τον Ατρόμητο με την καρδιά του πρωταθλητή! 

Κεφαλιά του Κρέσπο στο 92΄ και τρίποντο (δείτε εδώ τα HL) που δίνει πολύτιμο χρόνο για δουλειά στον δικέφαλο του βορρά. 

Φυσικά κι ο ίδιος ο Φερέιρα γνωρίζει ότι έχει ακόμα δρόμο. Η ομάδα του δέχεται εύκολα γκολ, σχεδόν από την πρώτη επίθεση του αντιπάλου. Ο Πασχαλάκης δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το δίδυμο Κρέσπο-Βαρέλα δεν είναι όπως πέρυσι. 

Στα χαφ ο Εσίτι κάνει εύκολα λάθη, ο Ζαμπά και ο Λημνιός είναι πιο πίσω από ότι πέρυσι και η όποια βελτίωση δείχνει να έρχεται αργά. 

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει 9 επίσημα ματς από την αρχή της σεζόν με 8 νίκες και μία ισοπαλία και με καλό ποδόσφαιρο (αήττητος από τις 28/2/19 και το 0-1 του κυπέλλου με την Λαμία). Τουλάχιστον πιο ουσιαστικό ως τώρα από το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ. 

Με την αμυντική του γραμμή βελτιωμένη σε μεγάλο βαθμό, αλλά και τις λύσεις που βρίσκει από τις στατικές φάσεις να τον βοηθούν πολύ στο να σκοράρει όταν πέφτει σε κλειστές άμυνες. 

Κι ενώ έχασε τον Φορτούνη, είδε τον σούπερ επαγγελματία Ματιέ Βαλμπουενά, που ήρθε ως «ρεζέρβα» του Κώστα, να βγάζει… μάτια, όπως το περασμένο Σάββατο (δείτε εδώ τα HL) κι όχι να έρχεται να κολλήσει τα τελευταία ένσημα, όπως περιπαικτικά λέμε συνήθως για τους μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. 

Αγωνιστικά βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει να κρατήσει και το… καρπούζι του Τσάμπιονς Λιγκ, με έξι απαιτητικά ματς μεσοβδόμαδα μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό έχει και θετικά του.

Δηλαδή, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει να διαχειριστεί μόνο ένα ματς την εβδομάδα μέχρι τον Ιανουάριο που θα μπουν στο κύπελλο και οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο. 

Ωστόσο, αυτά τα ματς θα διατηρούν και σε ένα σταθερό και πιο απαιτητικό ρυθμό την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πρέπει να τον βρίσκουν ανά 7ήμερο. 

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ (Εσίτι, Αουγκούστο, Στοχ, Ροντρίγκο), οι νεοφερμένοι του Ολυμπιακού (Σεμέδο, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί) μοιάζουν να έχουν προσαρμοστεί πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. 

Αυτή είναι βέβαια, η εικόνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού μέχρι σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου και με βάση αυτήν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. 

Αν τώρα η Τότεναμ κάνει «περίπατο» την Τετάρτη στο Φάληρο και ο Παναθηναϊκός πάρει το ντέρμπι την Κυριακή, ίσως να υπάρχει άλλη συζήτηση για τους ερυθρόλευκους, όπως και για τον ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα και ακολούθως παίζει με την ΑΕΚ στο OAKA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.