Φιλικός αγώνας που δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη φιλική νίκη 3-0 του ΠΑΟΚ επί της Πίριν Μπλαγκόεβγκραν και τονίζει πως η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν αφήνει περιθώρια στον Βλάνταν Ίβιτς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο ΠΑΟΚ στον φιλικό αγώνα που έδωσε στην Τούμπα – κεκλεισμένων των θυρών – επικράτησε της Πίριν Μπλαγκόεβγκραντ 3-0 (17′ Μακ, 19′ Αθανασιάδης, 42′ Τζαβέλλας). Δέκα επτά ολόκληρες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ο Βλάνταν Ιβιτς είδε και πάλι τους ποδοσφαιριστές του, είκοσι δυο τον αριθμό συνολικά, σε συνθήκες αγώνα κόντρα στην όγδοη – από τις δέκα συνολικά – ομάδα του πρωταθλήματος της γείτονας χώρας.
 
Ενας τρόπος για μερική ενεργοποίηση ουσιαστικά πριν από την είσοδο στην απόλυτη περίοδο των πλέι οφ, όπου ο «Δικέφαλος», ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κι ο Πανιώνιος θα διαγωνιστούν μεταξύ τους με βασικό έπαθλο την κατάκτηση της πρώτης θέσεις που θα δώσει τη δυνατότητα σε όποια ομάδα εξ αυτών την κατακτήσει να μετάσχει στους προκριματικούς του Champions League και πιο ουσιαστικά να καθορίσει τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν, σε όλα τα επίπεδα.
 
Απαιτούσε συγκέντρωση, προσπάθεια κι αποτελεσματικότητα προκειμένου ν’ αποφευχθούν οι … κακές εντυπώσεις, αλλά όχι και διάρκεια εφόσον αυτό διασφαλιζόταν από νωρίς. Μέτριος βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερες συνθήκες αγώνα όπως ο χαρακτήρας του, είναι βασικές σταθερές που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων. Αλλωστε, ως γνωστόν, για να συμβεί κάτι τέτοιο προϋποθέτει μια σειρά από ανάλογα – αγωνιστικά – τεστ, κάτι όχι και τόσο εφικτό αυτήν τη χρονική περίοδο.
 
Εντυπώσεις ναι λοιπόν, ασφαλή συμπεράσματα όχι … Κάτι το πιθανό αλλά όχι και σίγουρο. Οπως ο σχηματισμός, το 4-2-3-1 του πρώτου ημιχρόνου, με πρόσωπα σ’ αυτό τον Γλύκο στην εστία, τους Κίτσιου, Βίτορ, Μαλεζά, Τζαβέλλα στην άμυνα από δεξιά προς τ’ αριστερά, τους Τζιόλη – Τσίμιροτ στα αμυντικά χαφ και τον Βόσνιο ικανό για προωθήσεις, τον Πέλκα μπροστά τους ανάμεσα και στην ίδια ευθεία με τον Ζάιρο δεξιά και τον Μακ αριστερά, έχοντας ως πλέον προωθημένο τον Αθανασιάδη.
 
Ενα σύνολο μάλλον ευέλικτο, μ’ επικοινωνία ανάμεσά του και με αρκετές, ποιοτικές λύσεις, που παρέχουν δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων, στον πάγκο αφού οι Βελλίδης, Χατζηισαϊας, Κάτσε, Χαρίσης, Ροντρίγκεζ, όλοι τους ικανοί και για το αρχικό σχήμα αλλά κι οι Σκόνδρας, Κοροβέσης, Αντόνις, Σάμπο καραδοκούν για τη δική τους ευκαιρία ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Μπερμπάτοφ και ο Μυστακίδης.
 
Η ομάδα καλείται ν’ αντιμετωπίσει ουσιαστικότερα από κάθε άλλη φορά στη φετινή σεζόν τις αδυναμίες της. Τα εύκολα λάθη που κοστίζουν, το πόσο ευάλλωτη έχει παρουσιαστεί στα «στημένα» των αντιπάλων και την έλλειψη δημιουργίας από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Η συγκέντρωση κι η απουσία άλλης ευκαιρίας για τη σεζόν, η ταυτόχρονη παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας του έμψυχου δυναμικού της έπειτα από καιρό κι η χριστή διαχείριση από τον πάγκο μπορούν και πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Γιατί; Επειδή η πιο μεγάλη ώρα αλλά κι η … τελευταία, σε – άλλη – μια σεζόν σφοδρών απογοητεύσεων είναι αυτή.
 
Οι καλές συνεργασίες που προέκυψαν χτες, το κάθετο παιχνίδι, οι σωστές αποστάσεις μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί όμως και τίποτα αν δεν είναι οι ίδιες και πολύ καλύτερες τη στιγμή που πρέπει. Ο «Δικέφαλος» νίκησε όλους τους επικείμενους αντιπάλους στη γεμάτη από κόσμο έδρα του στην κανονική περίοδο κι ηττήθηκε από ΑΕΚ και Πανιώνιο στις αντίστοιχες δικές τους, ενώ ήρθε ισόπαλος στη Λεωφόρο. Στους δυο από τους τρεις αγώνες που θα δώσει στην έδρα του θα είναι σίγουρα δίχως οπαδούς κι εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης για τους αγώνες Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο, προκειμένου να γίνει γνωστό τί μέλλει γενέσθαι στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ, όταν και θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό.
 
Απαιτούνται πολλά στοιχεία και σε ψυχολογικό επίπεδο για να μπορέσουν να ξεπεραστούν όποια κι όσα εμπόδια παρουσιαστούν εντός και πέριξ των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αυτοπεποίθηση, νοοτροπία νικητή, αίσθημα ευθύνης, κάποια βασικά – κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντα – εξ αυτών για να μπορέσει να υπάρξει ένας ταιριαστός, αγωνιστικός εορτασμός για τη συμπλήρωση των ενενήντα ετών από την ίδρυση του συλλόγου, που θα συνιστά και πραγματική τιμή προς αυτά. Προς το παρόν, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.