Και πώς να… Χάσ(ε)ι;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League και τον ρόλο του Μπέσνικ Χάσι σε αυτή την επιτυχία των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Χάσι για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Κι εκείνος για να το πετύχει ζήτησε από την πρώτη στιγμή τον Οτζίτζα Οφόε και τον Ζιλέ. Και επέμεινε μέχρι να τους δει στα αποδυτήρια της ομάδας.
Επίσης βρήκε στο Ρέντη τους Ρομαό και Μάριν, που πέρυσι ο Μπέντο τους είχε κάνει να μοιάζουν με… παλαίμαχους, αλλά και τον Ρέτσο, που αναδείχθηκε από τον Πορτογάλο προπονητή, όπως και ο Ανδρούτσος, με τον Μανθάτη και τον Νικολάου.
Ο Χάσι πήρε λοιπόν τους… δικούς του παίκτες, τους “πάντρεψε” με τους εκείνους που βρήκε (με ισονομία και δικαιοσύνη στην πραγματική τους αξία), τους έδωσε να καταλάβουν ότι η ιστορία του Champions League είναι πολύ ωραία για να την χάνεις στην καριέρα σου ως ποδοσφαιριστής όταν έχεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος της, κι έτσι τα κατάφερε με δύο νίκες κόντρα στη Ριέκα να επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση.
Επιπλέον η διαχείριση του Κώστα Φορτούνη φανερώνει ότι ο Έλληνας μέσος μπορεί να είναι (για εμένα τουλάχιστον) πιο ποιοτικός από τον Μάριν, αλλά σίγουρα όχι και από τον Οφόε. Ο Οτζίτζα είναι βέβαιο ότι στους ομίλους θα παίζει βασικός οργανωτής, αφήνοντας τον Φορτούνη να καθαρίζει τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα αλά ΑΕΛ.
Και βέβαια ο Χάσι κατάλαβε πιο γρήγορα από τον καθένα ότι Μάριν και Φορτούνης δεν χωρούν στην ίδια ενδεκάδα σε ματς υψηλού επιπέδου γιατί ο ρόλος τους είναι παρόμοιος.
Για το πως θα κλείδωνε την πρόκριση στην Κροατία ο Χάσι το είχα αναφέρει από το 2-1 του πρώτου ματς, γράφοντας ότι ο Ρομαό θα έπρεπε να ανέβει οπωσδήποτε στα αμυντικά χαφ. Αυτό έγινε.
Ακόμα ο προπονητής έπεισε τους Μάριν και Καρσελά ότι έπρεπε να δίνουν βοήθειες στα πλάγια μπακ. Και το έκαναν και οι δύο με μεγάλη επιτυχία. Έτσι οι αδυναμίες της άμυνας καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο Χάσι δεν δίστασε επίσης να αλλάξει τον Κούτρη, που ήταν ο αδύναμος κρίκος.  
Φυσικά η υπόθεση των ομίλων θα είναι τρομερά δύσκολη και αν ο Ρέτσος φύγει για άλλες πολιτείες, θα γίνει ακόμα δυσκολότερη. Αν όμως μείνει, του χρόνου θα κοστίζει πάνω από 20 εκ ευρώ.
Ανεξάρτητα από την υπόθεση Ρέτσου οι πρωταθλητές χρειάζονται σίγουρα ποιοτικό στόπερ και φορ που να έχει την επαφή με δίχτυα. Ταυτόχρονα θέλει και τερματοφύλακα που θα μπορεί να μοιράσει τη σεζόν με τον Καπίνο, ο οποίος πέρυσι είχε ένα τραυματισμό που τον άφησε έξω για μήνες.
Το βέβαιο είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα η συζήτηση περί ενίσχυσης θα ενταθεί. Αλλά αυτή πρέπει να έχει πραγματικά τον χαρακτήρα της ουσιαστικής ενίσχυσης και όχι την έννοια της μεταγραφής αεροδρομίου!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.