Γκολ... πολλά γκολ...

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τα χαρακτηριστικά του εφετινού πρωταθλήματος στην Τσάμπιονσιπ.
Δημοσίευση: 04/10/2017 - 17:15
Το πλούσιο θέαμα, τα πολλά γκολ, ο εκπληκτικός ρυθμός, ο κόσμος στα γήπεδα και οι πολλοί υποψήφιοι για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, είναι χαρακτηριστικά του εφετινού πρωταθλήματος στην Τσάμπιονσιπ.

Έχουν διεξαχθεί τα 130 από τα 552 παιχνίδια της σεζόν. Θέμα πρώτο η παραγωγικότητα. 

Σε ποσοστό 74%, οι αναμετρήσεις της Τσάμπιονσιπ όχι μόνο έχουν γκολ, αλλά ξεπερνούν το ένα.
Κάτι λιγότερο από τα μισά παιχνίδια πρωταθλήματος (το 44% του συνόλου) έχουν περισσότερα από δύο τέρματα!
Εντυπωσιακός είναι και ο μέσος όρος των αγώνων στους οποίους μπαίνουν περισσότερα από τρία τέρματα, αφού φτάνει στο 25%.

Το σκορ που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές στον πίνακα των αποτελεσμάτων είναι το 1-1 (19 φορές). Το 2-1 έχει εμφανιστεί 15 φορές και το 1-0 είναι το σκορ σε 14 αναμετρήσεις μέχρι τώρα.

Τα περισσότερα τέρματα που έχουν επιτευχθεί σε ένα παιχνίδι είναι 7. Αυτό έχει γίνει συνολικά τέσσερις φορές. Δύο από αυτές με σκορ 3-4. Μία με σκορ 6-1 και ακόμη μία με νίκη γηπεδούχου και σκορ 5-2.

Σε 13 μόνο αναμετρήσεις από τις 130 μέχρι τώρα, έμειναν οι ομάδες στο 0-0. 

Η Τσάμπιονσιπ δεν έχει αήττητη ομάδα με τις πρώτες 11 αγωνιστικές, με την πρωτοπόρο Κάρντιφ να έχει μόλις μία ήττα (3-0 εκτός έδρας από την Πρέστον). Μία ήττα (αλλά και περισσότερες ισοπαλίες) έχουν επίσης η Πρέστον και η Μπρίστολ Σίτι.

Την μεγαλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή έχει η Κάρντιφ με 14 βαθμούς και την καλύτερη εκτός έδρας η Χαλ με 13.

Κορυφαία επίθεση αυτή της Χαλ με 22 τέρματα (2 ανά αγώνα κατά μέσο όρο), και κορυφαία άμυνα είναι αυτή της Πρέστον με μόλις 6 παθητικό.

Τρεις παίκτες μοιράζονται την πρώτη θέση στο σκοράρισμα με 7 γκολ. Ο Μπόμπι Ριντ της Μπρίστολ Σίτι, ο Γκάρι Χούπερ της Σίφιλντ Γουένσντεϊ, και ο Τζάροντ Μπόουεν της Χαλ.

Σε ότι αφορά στην παρουσία του κόσμου, περισσότερα εισιτήρια έως τώρα είχε το παιχνίδι Λιντς-Ίπσουϊτς (34.002) και λιγότερα το Μπέρτον – Φούλαμ (4.049)