Τι είδε ο Οσκαρ Γκαρθία…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΛ στη Λάρισα και όλα όσα είδε ο Όσκαρ Γκαρθία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Δημοσίευση: 08/01/2018 - 07:09
Αήττητη ήταν η ΑΕΛ στο θεσσαλικό κάμπο έως και το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου του 2018. Στοιχείο το οποίο αποκάλυπτε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις δυσκολίες του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού στη νέα χρονιά. Δυσκολίες οι οποίες αυξάνονταν αν αναλογιστεί κάποιος πως η ομάδα του Πειραιά ήταν σε μεταβατικό στάδιο μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Μπροστά από τον πάγκο του ματς στη Λάρισα ήταν ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος εμπιστεύθηκε τους παίκτες που ήταν ανάμεσα στις βασικές επιλογές του προκατόχου του. Και είναι αλήθεια πως ορθώς έπραξε, από τη στιγμή κατά την οποία το σύνολο των «ερυθρόλευκων» κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή έως το τελευταίο λεπτό.

Γκολ δεν μπήκε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά στο δεύτερο 45λεπτο οι εμπνεύσεις του Μάριν και του Φορτούνη βοήθησαν σημαντικά προκειμένου να «ανοίξει» η άμυνα της ΑΕΛ και να φθάσει ο Ολυμπιακός σε μία εμφατική νίκη με 3-0. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός τεχνικός πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο δείγμα γραφής της νέας του ομάδας που είδε από κοντά.

Τη Δευτέρα πιάνει δουλειά, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί το χρόνο του για να αρχίσει να βάζει τη σφραγίδα του στο οικοδόμημα των «ερυθρόλευκων». Πάντως, η έλευση του Κέβιν Μιραλάς διευκολύνει το έργο του, καθώς η διοίκηση του προσφέρει μία εξόχως ποιοτική λύση, σε μία περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες στην εξόχως ανταγωνιστική κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.