Πεσιρίδου: Ξεκινά τη σεζόν με απώτερο στόχο την τρίτη Ολυμπιακή συμμετοχή

Με στόχο να επανέλθει στις μεγάλες διοργανώσεις, μετά την απουσία της από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ξεκίνησε την προετοιμασία της για νέα χρόνια η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Η πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν έκρυψε την πικρία της για την κατάληξη της περσινής σεζόν, αλλά εμφανίζεται αποφασισμένη να επανέλθει, ξεκινώντας από τον κλειστό στίβο (μικρή πίστα, όπως λέγεται πλέον) και έχοντας ως υπέρτατο στόχο την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι στο Παρίσι.

«Από την περασμένη αγωνιστική σεζόν είμαι απογοητευμένη, γιατί έτρεξα καλά και τελικά δεν ήμουν πουθενά. Έδειξα έναν καλό εαυτό και παρόλα αυτά δεν κατάφερα να είμαι στον αγώνα στόχο. Ήταν μεγάλη η πικρία. Φέτος θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν τρέξω καλά θα έρθει και το καλό», τόνισε η 31χρονη αθλήτρια, που προπονείται με την Ιωάννα Σιώμου.

Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας στην Κύπρο, η Πεσιρίδου συνεχίζει τις προπονήσεις της στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο οποίο -όπως τόνισε- έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες μετά από τις εργασίες που έχουν γίνει. Θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στις 21 Ιανουαρίου, στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου, και εξηγεί πως «αν η σεζόν του κλειστού στίβου πάει καλά, τρέξω ικανοποιητικά και μπορώ να διεκδικήσω κάτι καλό, θα ήθελα να είμαι παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο κλειστός θα με βοηθήσει στις κούρσες του ανοιχτού στίβου. Μπορεί να είμαι έμπειρη αθλήτρια, όμως πρέπει να βελτιωθώ σε κάποια τεχνικά θέματα. Όπως για παράδειγμα στα περάσματα στα πρώτα τρία εμπόδια. Με στοιχειώνει αυτό και φέτος δώσαμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι. Αν βελτιωθώ εκεί είναι σίγουρο ότι θα πάει καλά και ο ανοιχτός στίβος».

Στον ανοιχτό στίβο, οι στόχοι της είναι δύο: αρχικά το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι τρελά υψηλό επίπεδο. Θα είναι σκληρή διοργάνωση. Για εμένα είναι μια πρόκληση που, αν καταφέρω και προκριθώ, θέλω να αρπάξω την ευκαιρία”, είπε η Πεσιρίδου που εάν καταφέρει να είναι παρούσα στη Ρώμη, θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που λαμβάνει μέρος!

Οσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων υπογραμμίζει: «Ειλικρινά, στην αρχή της καριέρας μου δεν στόχευα σε μετάλλια. Ήξερα ότι δεν μπορώ να τρέξω 12.50 για να είμαι μέσα στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου όμως, ήταν να πάω σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και να είμαι μια διαχρονική αθλήτρια. Είναι πρόκληση για εμένα λοιπόν να φτάσω στην συμμετοχή μου σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.