Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπη: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Τοπτσή

Πένθος στην Παραολυμπιακή Οικογένεια – Καλό Ταξίδι στον Παραολυμποινίκη και πρώην Μέλος και Ταμία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Τοπτσή

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη λύπη ενημερώθηκε για τον χαμό του πρώην μέλους της Ολομέλειας και διατελέσαντος Ταμία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιο Τοπτσή, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Γιώργος Τοπτσής υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. Συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξή και τη διάδοση του κινήματος όσο και την ευρεία αναγνώρισή του από την κοινωνία. Κατέκτησε τρία μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο μήκος. Ασημένιο το 1992 στη Βαρκελώνη και χάλκινα σε Σεούλ το 1988 και στην Ατλάντα το 1996.

Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 στη Νιγρίτα Σερρών. Σε ηλικία 11 ετών έχασε το χέρι του από γεωργικό μηχάνημα. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αγάπησε τον στίβο. Το 1988 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ ήρθε η πρώτη διάκριση. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος.  Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος. Στην Ατλάντα το 1996 πήρε το τρίτο του Παραολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο στο μήκος. Είχε προπονητές τον Γιώργο Πομάσκι και τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη.

Προς τιμήν του στις Σέρρες το Δημοτικό στάδιο φέρει το όνομά του «Γιώργος Τοπτσής». Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα άναψε τη φλόγα των Αγώνων στην Τελετή Εναρξης. Την μεγάλη του αθλητική καριέρα ολοκλήρωσε μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Μετά ασχολήθηκε με την προπονητική.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα και κατά τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Αντιπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Οικογένειας, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Γεώργιο Τοπτσή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας