Γουίμπλεντον: Με εξετάσεις η επιλογή…

Σε παιχνίδια του Γουίμπλετον τα «ball boys and girls» έχουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά...

Στα παιχνίδια του Γουίμπλεντον τα «ball boys and girls» έχουν σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά καθώς πρέπει να διεισδύουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή του αγώνα. Τα «ball boys» εμφανίστηκαν το 1947 από το σχολείο Barnardos. Από το 1969 άρχισαν να διατίθενται και από άλλα σχολεία του Λονδίνου όπως τα  Merton, Sutton, Kingston και Wandsworth ενώ το μέσο όρο ηλικίας τους είναι τα 15…

Από το 2005 τα «ball boys» δουλεύουν σε ομάδες των έξι ατόμων (2 στο φιλέ και 4 στις γωνίες) και πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο συνολικός αριθμός που απαιτείται για όλο το τουρνουά είναι 250 άτομα και επιλέγονται μέσα από 1000 αιτήσεις! Οι επιλογή των ατόμων είναι 50:50 μεταξύ αγοριών και κοριτσιών καθώς τα κορίτσια άρχισαν να χρησιμοποιούνται από το 1977, ενώ η συμμετοχή τους σε ένα τουρνουά θεωρείτε σπουδαίο προνόμιο στο βιογραφικό τους κατά την αποφοίτηση τους από το σχολείο.

Οι… εκλεκτοί επιλέγονται από το διευθυντή του σχολείου και θα πρέπει να έχουν περάσει γραπτές εξετάσεις με τους κανόνες του τένις. Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της εξέτασης ξεκινούν μια φάση κατάρτισης  που αρχίζει τον Φεβρουάριο για να επιλεχθούν τελικά τα «ball boys and girls». Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εβδομαδιαία συνέδρια φυσικής και θεωρητικής διδασκαλίας  ώστε «ball boys and girls» να αποκτήσουν εγρήγορση, αυτοπεποίθηση και ικανότητα προσαρμογής σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι εβδομαδιαίες συνεδρίες κατάρτισης διαρκούν 2-2,5 ώρες με 50-60 παιδιά ανά συνεδρία και τέσσερις συνεδρίες την εβδομάδα. Μετά τις διακοπές του Πάσχα όλες οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο Γουίμπλεντον και διαρκούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εκτός από τις σχολικές διακοπές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.