Σοκ για Φέντερερ, επικός Άντερσον!

Ο Κέβιν Άντερσον πραγματοποίησε την απόλυτη επιστροφή και επικράτησε 3-2 σετ του Ρότζερ Φέντερερ, αν και βρέθηκε να χάνει 2-0

Ο ουρανός του Λονδίνου είναι ξάστερος αυτές τις ημέρες, όμως ο Κέβιν Άντερσον έριξε έναν πραγματικό κεραυνό, αφήνοντας εκτός συνέχειας με 3-2 σετ τον υπερασπιστή του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ!

Ο 32χρονος Νοτιοαφρικανός μπορεί να βρέθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του λονδρέζικου γκραν σλαμ, ωστόσο δεν λύγισε και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό!

Ο Ελβετός, κορυφαίος τενίστας του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκίνησε σπουδαία τον προημιτελικό απέναντι στο νούμερο 8, τον Κέβιν Άντερσον. Ο Φέντερερ έκανε break μόλις στο πρώτο game του ματς και το πρώτο σετ κύλησε στα μέτρα του για να το κατακτήσει 6-2. 

Tense times… . How is everyone holding up? . ?: @joelmarklund #Wimbledon @rogerfederer #TakeOnHistory

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wimbledon (@wimbledon) στις

Το δεύτερο κομμάτι του ματς ήταν σαφώς πιο περίπλοκο, καθώς ο Άντερσον ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα με 3-0 στα γκέιμ, όμως ο Φέντερερ απάντησε με 3-3! Ο Άντερσον έσπασε ένα απίθανο σερί του Φέντερερ στο Wimbledon, καθώς είχε κρατήσει το σερβίς του για περισσότερα από 81 γκέιμ. Οι δύο τενίστες βάδισαν χέρι χέρι μέχρι το 6-6 και έστειλαν το σετ στο τάι μπρέικ! Εκεί ο Άντερσον είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία, καθώς βρέθηκε να προηγείται 2-0, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος και έχασε το σετ με 7-5 στο επι μέρους σκορ του ται μπρέικ!

Στο τρίτο σετ θα μπορούσαν να τελειώσουν όλα, καθώς ο Φέντερερ είχε ματς πόιντ στο δέκατο γκέιμ, όμως ο Άντερσον το έσωσε και μάλιστα έκανε μπρέικ στο επόμενο γκέιμ για να κατακτήσει τελικά το σετ με 7-5! 

Ο Φέντερερ φάνηκε να χάνει τη σταθερότητα του στα ράλι και στηρίχθηκε στο πολύ καλό σερβίς του, όμως ο Άντερσον βρήκε ευκαιρία και έκανε νέο μπρέικ στο έβδομο γκ΄ ειμ του τέταρτου σετ, για να πάρει το σετ 6-4! 

Το πέμπτο σετ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για κανέναν από τους δύο και εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού και οι δύο σέρβιραν με πολύ υψηλά ποσοστά αρνούμενοι να παραδώσουν το σερβίς στον αντίπαλο! Ο αστάλινος Άντερσον αν και σέρβιρε δεύτερος, έχοντας στις πλάτες του όλη την πίεση, κατάφερε να το πάει μέχρι τέλους και έκανε μπρέικ στο 23ο γκέιμ (!) και αφού κατέκτησε το επόμενο πανηγύρισε και το ματς με 3-2 σετ 6-2, 7-6(5), 5-7, 4-6, 11-13! 

“Έχω δουλέψει πολύ γι’ αυτό και είναι ξεχωριστό να κερδίζεις τον Φέντερερ στο Wimbledon! Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να μείνω στο ματς και να μην τα παρατήσω και τελικά τα κατάφερα. Ελπίζω να έχω συνέχεια και ακόμα δύο ματς στο τουρνουά”, δήλωσε αμέσως μετά το τέλος ο Νοτιαφρικανός. 

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης!

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.