Τζόκοβιτς-Σαποβάλοφ 3-0: Ένα βήμα μακριά από το 20ο Grand Slam (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει μία νίκη από τον 20ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του και τον 6ο τίτλο στο Wimbledon. Ο Ντένις Σαποβάλοφ το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά... απέναντι του είχε το νούμερο 1 του κόσμου. Τόσο απλά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να γράφει ιστορία και κανείς δεν μοιάζει ικανός αυτή τη στιγμή να γίνει ο «δράκος» στο… παραμύθι του. Κάτι τέτοιο θα επιχειρήσει το μεσημέρι της Κυριακής (11/07) ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Χούμπερτ Χουρκάτς στο πρώτο ημιτελικό της ημέρας.

Ο «Νόλε», σκληρός σαν βράχος, δέχθηκε μόλις ένα μπρέικ στο παιχνίδι (1/11 τα μπρέικ πόιντ του Σαποβάλοφ) και με 7-6, 7-5, 7-5 προκρίθηκε στον 30ο τελικό Grand Slam της καριέρας του. Ο 34χρόνος Σέρβος έχει κερδίσει τους 19 από τους 29 τελικούς μέχρι τώρα ενώ στο Wimbledon έχει κατακτήσει 5 τίτλους σε 6 τελικούς. Μόνο ο Άντι Μάρεϊ το 2013 κατόρθωσε να τον κερδίσει σε τελικό στο All-England Club, κάνοντας το μάλιστα εμφατικά (3-0 σετ).

Ο Σαποβάλοφ στα 22 του χρόνια πρόβαλλε μεγάλη αντίσταση στο νούμερο 1 του κόσμου, αλλά δεν φάνηκε έτοιμος για να εκθρονίσει τον πρωταθλητή του 2019. Πάντως, το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, έκανε εξαιρετικές δύο εβδομάδες και έφτασε στον πρώτο ημιτελικό Major της καριέρας του.

Το ματς:

Στο πρώτο σετ, ο Ντένις Σαποβάλοφ χτύπησε πρώτος. Μόλις στο τρίτο γκέιμ, κατάφερε στο τρίτο μπρέικ πόιντ, να σπάσει το σερβίς του Τζόκοβιτς και να πάρει προβάδισμα. Ο «Νόλε» όμως, δείχνοντας γιατί είναι το νούμερο 1 του κόσμου, πήρε το μπρέικ πίσω όταν ο Καναδός σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε μοιραία στο tie-break όπου ο Σέρβος το κατέκτησε με 7-3, κάνοντας 5 mini-break (3 έκανε ο Σαποβάλοφ).

Στο δεύτερο σετ, ο 22χρόνος Καναδός είχε πέντε ευκαιρίες για μπρέικ (στο 4ο και το 6ο γκέιμ του σετ) αλλά ο ψυχρός Τζόκοβιτς τα έσβησε όλα. Με το σκορ στο 5-5, ο Σαποβάλοφ πήρε τα μπαλάκια να σερβίρει και…λύγισε, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου αυτή τη στιγμή να κάνει το μπρέικ στη πρώτη του ευκαιρία και στη συνέχεια να σερβίρει για το 7-5.

Παρόμοια ιστορία και στο τρίτο και τελευταίο σετ. Οι δύο τενίστες είχαν πολλές ευκαιρίες να κάνουν το πολυπόθητο μπρέικ αλλά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο «Νόλε» πάλι στο 6-5 (δηλαδή στο κρισιμότερο σημείο του σετ). Χωρίς να έχει άλλα ψυχικά αποθέματα ο Σαποβάλοφ παραδόθηκε με love γκέιμ στις ορέξεις του Τζόκοβιτς, ο οποίος ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, βγάζοντας από μέσα του όλη τη πίεση.

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.