Μπερετίνι-Χουρκάτς 3-1: Ιταλική κυριαρχία και πρώτος τελικός Major (hls)

Ο Ματέο Μπερετίνι τα κατάφερε! Κέρδισε 3-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάτς (6-3, 6-0, 6-7, 6-4) και περιμένει αντίπαλο (είτε Τζόκοβιτς, είτε Σαποβάλοφ) στο μεγάλο τελικό του Wimbledon.

Ιστορία γράφτηκε στο Centre Court του All-England Club στο προάστιο του Λονδίνου, το Wimbledon. Στον ημιτελικό των «πρωτάρηδων», ο Ματέο Μπερετίνι κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ιταλός τενίστας που φτάνει στον τελικό του Βρετανικού Όπεν. Το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, νικώντας τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 3-1 σετ (6-3, 6-0, 6-7, 6-4) καταφέρνοντας να κρατήσει αλώβητο το σερβίς του (δεν δέχθηκε μπρέικ).

Ο Ιταλός θα ξεκουραστεί τώρα και θα περιμένει να δει αν θα αντιμετωπίσει το Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 1 του κόσμου) ή τον Ντένις Σαποβάλοφ (νούμερο 12 στη παγκόσμια κατάταξη) την Κυριακή στο μεγάλο τελικό. Παιχνίδι που θα παρακολουθήσετε αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports όπως όλο το Wimbledon.

Το ματς:

Στο πρώτο σετ ο Ματέο Μπερετίνι ήταν καλύτερος από τον Χουρκάτς και μετά το 3-3 το απέδειξε. Στα πρώτα έξι γκέιμ είχαν αμφότεροι τις ευκαιρίες για μπρέικ αλλά οι σέρβερ έμοιαζαν πολύ δυνατοί. Κάπου εκεί, όλα άλλαξαν με τον Χούρκατς να δέχεται δύο μπρέικ και το σετ να ολοκληρώνεται 6-3 για το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το δεύτερο σετ δεν χρίζει κριτικής. Ο Μπερετίνι πήρε τους 25 από τους 33 πόντους που παίχτηκαν και με τρία μπρέικ έφτασε μέσα σε 23 λεπτά (13 λεπτά λιγότερα από ότι χρειάστηκε στο πρώτο σετ) στο εμφατικό 6-0 που ήταν σαν ένα statement προς την πλευρά του Χουρκάτς, ο οποίος έμοιαζε νωθρός και χωρίς συγκέντρωση.

Το τρίτο σετ, ήταν ακριβώς όπως περιμέναμε συνολικά το παιχνίδι, δηλαδή αμφίρροπο. Κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να φτάσει σε πλεονεκτική θέση (break point) στο σερβίς του αντιπάλου και έτσι μετά από 50 λεπτά αγώνα οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν σε τάι-μπρέικ. Εκεί το νούμερο 18 του κόσμου κυριάρχησε, συνεχίζοντας το εξαιρετικό σερί του σε τάι-μπρέικ στο φετινό Wimbledon. Πριν από αυτό το ματς, ο Χούρκατς είχε κερδίσει και τα τέσσερα τάι-μπρέικ στο All-England Club και κάνοντας μίνι-μπρέικ με το «καλημέρα» έβαλε τις βάσεις για να μειώσει σε 2-1 σετ, έπειτα από σχεδόν δύο ώρες παιχνιδιού.

Στο τέταρτο σετ, είδαμε όλο και όλο ένα μπρέικ. Αυτό όμως το μπρέικ ήταν αρκετό για να δώσει το σετ και το ματς στον Μπερετίνι. Μάλιστα, ο Ιταλός έπιασε απροετοίμαστο ίσως τον Χουρκάτς καθώς ήταν το πρώτο γκέιμ του σετ. Στο 5-4 είχε match point στο σερβίς του Πολωνού, ο οποίος όμως το έσβησε οδηγώντας τον Μπερετίνι και πάλι σε θέση server για να κλείσει το ματς. Τα κατάφερε το νούμερο 9 του κόσμου, κι ας έχασε το πρώτο πόντο του γκειμ με διπλό λάθος (6-4).

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.