Roland Garros: Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς, 3-1 τον Αλτμάιερ

Ο Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του γαλλικού όπεν, επικρατώντας του Γερμανού στα τέσσερα σετ.

Στον τρίτο γύρο του Roland Garros για έκτη σερί χρονιά θα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά και την επικράτησή του με 3-1 σετ του Ντάνιελ Αλτμάιερ (6-3, 6-2, 6-7, 6-4). Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός, έχασε το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ, όμως πήρε την πρόκριση στους «32» του γαλλικού όπεν.

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο και τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ.

Εύκολα το 2-0

Ένα break, στο 4ο γκέιμ, ήταν αρκετό για να κρίνει το πρώτο σετ. Αφότου πήρε το προβάδισμα, ο Τσιτσιπάς το κράτησε πολύ εύκολα, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του, και έφτασε στο 6-3 σε 31 λεπτά. Ακόμη πιο επιβλητική ήταν η εμφάνισή του στο δεύτερο σετ, όπου ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δύο break, προηγήθηκε 4-0 και το κατέκτησε με 6-2 σε 32 λεπτά.

Μείωσε ο Αλτμάιερ

Στο τρίτο σετ ο Αλτμάιερ «έβγαλε» αντίδραση, κράτησε εύκολα τα σερβίς του και έφτασε σε break point, τόσο στο 2ο όσο και στο 4ο γκέιμ, τα οποία όμως ο Τσιτσιπάς «έσβησε». Ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που μοιραία οδήγησε σε τάι-μπρέικ, όπου τα λάθη του Τσιτσιπά έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό να πάρει από την αρχή το «πάνω χέρι» και να επικρατήσει με 7-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του.

«Έκλεισε» το ματς ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας είχε (για πρώτη φορά μετά το δεύτερο σετ) ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του Αλτμάιερ στο 4ο γκέιμ του τέταρτου σετ, χωρίς να τα καταφέρει. Αντίθετα, ο 25χρονος Γερμανός εκμεταλλεύθηκε τη δική του ευκαιρία, έκανε break στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε 30-0 στο επόμενο. Κάπου εκεί ο “Στεφ” αντέδρασε, ανέβασε πολύ την απόδοσή του και, όχι απλά πήρε πίσω το break, αλλά πήρε και τα επόμενα δύο γκέιμ, για να φτάσει στο 6-4 και να τελειώσει τον αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.